Група австрийски средношколци са разследвани за това, че си играли

...
Група австрийски средношколци са разследвани за това, че си играли
Коментари Харесай

Австрийски ученици си играха на нацисти и евреи, погна ги прокурор

Група австрийски средношколци са разследвани за това, че си играли на нацисти от Секретен сътрудник и евреи, откакто гледали филм, в който антифашистки обществен опит излиза отвън надзор, удостовери представителят на прокуратурата през днешния ден, представен от ДПА.
Инцидентите станали когато 13-14-годишните младежи учели за Втората международна война и националсоциализма в учебното заведение си в Цурндорф в Източна Австрия, сподели пред ДПА юристът на децата Андреас Швайцер. Учениците също са чели книгата "Вълната " и са гледали филм със същото заглавие. Книгата и филмът са основани на същински случай за американски преподавател по история, който предиздвикал класа си да схване фашистко държание, с цел да им покаже по какъв начин националсоциализмът се популяризира измежду елементарните хора. Подобно на истинския опит, нещата явно излизат отвън надзор в австрийския случай, станал през март и за пръв път огласен през днешния ден от в. "Куриер ".
Един от австрийските възпитаници е изискал останалите да му отдават чест сходно на хитлеристкия привет, а няколко възпитаници са били унизени, съгласно вестника.
Петима младежи се проверяват за нарушение на австрийския закон, забраняващ неонацистки действия, сподели пред ДПА представител на прокуратурата в Айзенщат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР