Група археолози откри 25 нови геоглифи в Перу. Мистериозните картини

...
Група археолози откри 25 нови геоглифи в Перу. Мистериозните картини
Коментари Харесай

Откриха 25 нови геоглифи в Наска

Група археолози откри 25 нови геоглифи в Перу. Мистериозните картини в земята са директно до фамозните геоглифи в Наска, само че се счита, че са основани няколко века по-рано, заяви.

Могат да се видят единствено от високо. Огромни рисунки на животни, растения и геометрични фигури. За първи път за геоглифите се заговаря при започване на ХХ в., когато стартират първите цивилен полети. Там, в пустинята били издълбани десетки мистериозни фигури. Най-прочути и до през днешния ден остават така наречен “линии на Наска”. Новите геоглифи, обаче, датират от преди най-малко 2000 години, т.е. епохи преди основаването на тези в Наска.

“Интересното е, че тук приказваме за в действителност антично изкуство. Вече можем да бъдем безапелационни, че геоглифи се рисуват от най-малко 500 години прочие Хр. Но към момента не знаем задоволително за тази находка.
Фигура на маймуна, кит и други животни са измежду новите геоглифи. Но достъпът до тях е извънредно сложен – цялата околност е предпазена от ЮНЕСКО и учените мъчно получават позволение за работа на терен, а най-лесният и безвреден метод да бъдат разгадани тайните на перуанските пустинни рисунки, остава по въздух.

И до през днешния ден няма безапелационен отговор кой, с каква цел и какъв брой време е рисувал геоглифите. Считани са за антични пътища на инките, за напоителни уреди, места за религиозни ритуали и даже за космодруми, употребявани от извънземни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР