Група Ъпсурт“ е отказала колосалният хонорар от 100 000 лева

...
Група Ъпсурт“ е отказала колосалният хонорар от 100 000 лева
Коментари Харесай

Ицо Хазарта отказал 100 бона на политическа партия

Група „ Ъпсурт “ е отказала колосалният хонорар от 100 000 лв. с цел да рапират в поддръжка на родна партия. Това се е случило преди повече от 5-6 години. Предложението включвало 10 концерта, и то единствено в границите на София. Ицо Хазарта обаче бил безапелационен в решението си да не се продава на политици.

Е, през днешния ден очевидно Христо Петров е трансформирал мирогледа си и ще води листата на „ Продължаваме промяната “ на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев – най-амбициозната политическа мощ, която съгласно предварителните данни ще събере към 16% от гласовете. През годините Ицо постоянно е получавал предложения от разнообразни партии, и то освен като реализатор. Предлагали да му участие във обединения, като нерядко офертата е включвала и пари. До преди няколко дни Хазарта обаче беше праволинеен. В дребното свои изявленията той постоянно е казвал, че в никакъв случай не би приел сходно предложение и не би се обвързал обществено с политиката под каквато и да е форма.

„ За мен да вляза в сходна игра значи да преда себе си и да се продада за „ измислена идея “, тръбеше единствено до преди 2 години рапърът, който през днешния ден е трансформирал мнението си. Почитателите му се чудят дали не се усеща в какво се въвлича, или парите са надвили над полезностите му.

„ Преди няколко седмици получих едно телефонно позвъняване. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми описа кой е, какво е правил до момента и какво има намерение да направи отсега нататък. Познавам много български политици и почтено казано – бях сюрпризиран. Изненадан както от метода, по който този човек разсъждава, по този начин и от обстоятелството, че за първи път виждам сходна персона в българския политически живот. Проверих много обширно кой е Кирил Петков, както и какво е приключил за четирите месеца, до момента в който беше длъжностен министър. Разговарях много пъти с него и с Асен Василев. Проведох доста дълъг диалог с един техен съидейник – професор и същински съумял човек, необикновено образован и интернационално приет академик. Мислих доста, посъветвах се с околните ми, както и с други хора, на които държа и имам вяра, и взех решение.

Кандидатирам се за депутат в 47 – то Народно заседание. Ще бъда лидер на листата на „ Продължаваме промяната “ в 25 МИР – София. Надявам се и имам вяра, че ще ме подкрепите ”, написа във вторник Хазарта. (б.а. изповедта му е оповестена със съкращения)

Той не разяснява по-обстойно за какво се е съгласил да нагази в политиката.

Преди да влезе в журито на „ България търси гений “ Христо Петров беше любим освен на по-младите, а след присъединяване му в предаването на Би Ти Ви омайност даже и пенсионерите със свежото си възприятие за комизъм и крилати изречения. От тази година няма да го гледаме „ България търси гений “, н пък ще можем да го виждаме в Народното събрание, където сигурно ще успее да влезе.

Хазарта е единствено на 17 години когато с Буч и Бат Венци основават „ Ъпсурт “. Макар и да има осъществявания с доста музиканти, Ицо в никакъв случай не е бил част от друга група. Звездата му изгрява година след основаването на бандата, когато Теди Кацарова кани „ Ъпсурт “ за общо парче. Постепенно обаче рапърите стават доста по-известни от изпълнителката, която им дава начален подтик в кариерата.

Хазарта е един от дребното ученици на Националната гимназия по антични езици и култури, които остават със приблизително обучение. Той постоянно акцентира, че е бил тройкаджия в учебното заведение. След като приключва, учи 2 години в компетентност „ Публична администрация “ в Нов български университет, само че се отхвърля. Днес признава, че се срами да приказва за гимназията, която е приключил. Не се усеща на равнището на учебното заведение си. Колегите му го дефинират като ухилен и положителен, с доста характерно възприятие за комизъм. Често младежите се пробват да му подражават – и като държание, и като визия, и като обноски. Ицо твърди, че откровено се смущава, когато забележи, че някой го прави. Не се усеща заслужен да бъде образец за подражателство. Категоричен е, че не желае да се прави на значим, само че пък до дъно отстоява позициите си и го прави с мъдростта на софийското момче, минало през всички стадии на еволюцията от „ естествен софийски дришльо “ до столичния гъзар.

Роден е на 19 декември 1979 година Истинското му име е Христо Христов Петров. Започва да написа текстове, когато е едвам на 16 години. Баща му се занимава с частен бизнес, само че банкрутира по времето, когато министър председател е Иван Костов. Тогава се постанова фамилията да продаде жилището си на централната софийска улица „ Позитано “ и да се реалокира в панелния квартал „ Надежда “.

„ Истината е, че го преживяхме мъчно. Това ме озлоби за малко. Няколко години бях много ядосан, струваше ми се извънредно незаслужено. С годините съумях да се преборя с отрицателните страсти, да осмисля експанзията си и да я понижа “, признава Ицо. Може би по тази причина песните, които „ Ъпсурт “ основават в интервала 1998-2002 година, са толкоз гневни и непримирими.

Хазарта има три дъщери . Аделина е най-голямата. Тя е от първия му брак, който завършва с тежко бракоразводно дело и взаимни обвинявания със брачната половинка му. Другите две хлапеа - Юлия, която проплака на 1 март тази година, и Лора са плод на любовта му с танцьорката и хореографка от балет „ Нова ” Женя Димова. Рапърът обожава четирите си дами и се старае да е добър родител. Опитва се да обезпечи на децата си по-спокойно детство от своето. „ Израснах през 90-те и времената тогава бяха доста по-лоши. Ученето не ми беше приоритет, образувах се под въздействието на улицата и това по никакъв начин не ме прави горделив. Най-доброто място за едно дете е учебното заведение. Непростимо за един съвременен човек е да бъде необразован и тъп “, признава Хазарта.

Христо Петров бе измежду първите извени персони, които се имунизираха. Той се ваксинира още през март месец.  Хазарта посочи, че не е „ обожател “ на имунизациите, само че направил осведомен избор. И даде образец с това, че препаратът „ защищава от вируса в над 90% от случаите, и провокира сериозен проблем при един от 300 000 имунизирани “. Той посочи и това, че ковидът в България „ убива един на всеки 25 инфектирани “. „ Имам право на мнение, а вие имате право да не сте съгласни с него “, съобщи Хазарта след имунизацията. И за навлизането във водите на политиката е на същото мнение, че той го е решил, а който желае ще го поддържа, само че няма да се откаже от упоритостите си за народен представител и министър на образованието, писа Уикенд.

КАРЕ

Признава, че е взимал дрога

Ицо Хазарта е един от дребното рапъри, които не допират дрога. Не отхвърля, че е имал подобен опит в предишното си. Пробвал е съвсем всички типове опиати, от време на време даже е злоупотребявал с някои вещества. В името на децата си и брачната половинка си обаче се отказал от тях, надява се, вечно. „ Нямам потребност от опиати. Те съпътсват музикантите в един избран стадий от техния живот. Имам доблестта да си призная и не, не се гордея с този миг от живота си. По-важното е, че най-малко от 10 години не съм докосвал каквито и да е опиати ”, отсича рапъра.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР