Група американски конгресмени внесоха в Камарата на представителите (долната камара

...
Група американски конгресмени внесоха в Камарата на представителите (долната камара
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ иска от Байдън да наложи санкции срещу Северен поток 2

Група американски конгресмени внесоха в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) резолюция, критикуваща отхвърли на президента Джо Байдън да наложи наказания върху съвсем приключения газопровод " Северен поток 2 ". Републиканецът Боб Лата написа за това в Twitter.

Авторите на документа показаха неодобрение от други решения на американския водач в региона на енергийната политика. Те показаха, че администрацията на Байдън вкара мораториум върху отдаването чартърен на територии с федерална земя или води за създаването на ресурси от петрол и газ, като в същото време прикани за увеличение на доставките на първични материали от страните от ОПЕК +.

Освен това политиците осъдиха анулацията на газопровода Keystone XL на американско-канадската граница. Те приканиха администрацията да " изостави скъпия енергиен проект ", който заплашва " сигурността на Америка и прави страната по -зависима от непознати енергийни източници ".

Резолюцията е импортирана от повече от 20 политици от Охайо, Луизиана, Оклахома и Тексас.

" Северен поток 2 " е съвсем приключен водопровод от Русия до Германия с общ потенциал от 55 милиарда кубически метра газ годишно. Съединените щати са интензивно срещу, които се интересуват от популяризирането на своя полутечен природен газ в страните от Европейски Съюз, както и Украйна и Полша, които назовават ​​проекта политически. Вашингтон постанова наказания четири пъти в опит да попречва използването му, само че построяването на газопровода е достигнало финалния си стадий.

Берлин и Вашингтон издадоха взаимно изказване през лятото, в което се отбелязва, че с цел да бъде осъществен планът, е належащо да се подсигурява продължаването на преноса през Украйна след 2024 година Германия също се ангажира да изиска наказания против Русия, " в случай че Кремъл употребява износа на сила като оръжие ".

Освен това, след срещата сред президентите Джо Байдън и Владимир Зеленски, Съединени американски щати и Украйна потвърдиха желанието си да продължат да се опълчват на автомагистралата, която съставлява " опасност за европейската енергийна сигурност ".

В същото време Москва неведнъж прикани да спре политизирането на обстановката и обърна внимание на обстоятелството, че газопроводът е от изгода освен за Русия, само че и за Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР