Група активисти от Обединените арабски емирства (ОАЕ) се противопоставиха на

...
Група активисти от Обединените арабски емирства (ОАЕ) се противопоставиха на
Коментари Харесай

Първи видими признаци на напрежение в ОАЕ заради споразумението с Израел

Група деятели от Обединените арабски емирства (ОАЕ) се опълчиха на съглашението за нормализиране на връзките сред Израел и тяхната страна, оповестява БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Сред въпросните хора е ученият Юсуф Халифа ал-Юсуф; президентът на Центъра за разговор и проучвания в Персийския залив Саид Насир ал Тунейджи; предприемачът Али Хасан ал-Хамади и генералният секретар на партията Умма Хасан Ахмед Хасан ал Дики.
 Шефът на Мосад посети ОАЕ Шефът на Мосад посети ОАЕ
Шефът на израелската шпионска организация Мосад Йоси Коен посети Обединените арабски емирства за договаряния в региона на сигурността, съоб...
В изказването си деятелите настояват, че съглашението не съставлява волята на хората от ОАЕ и по тази причина го отхвърлят. В официалното съобщение се акцентира, че въпросното съглашение нарушава настоящия закон в страната, който планува " протест на Израел " и член 12 от Конституцията на ОАЕ, чиято цел е " поддръжка на арабските и ислямските въпроси във външната политика ".
Освен това в изказването се отбелязва, че причините, показани в пресата на ОАЕ, че съглашението ще предотврати експанзионизма на Израел и ще даде опция на мюсюлманите да се молят в джамията Ал-Акса, са неоснователни. Активистите означават, че нормализирането на двустранните връзки в действителност значи признание правото на Израел върху палестинските територии.
Групата съобщи, че хората от ОАЕ мълчат за тази обстановка заради неналичието на независимост на словото в страната и очакван затвор за съперниците на държавната политика, само че това не значи, че одобряват съглашението.
Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп разгласи съглашение сред Израел и ОАЕ за нормализиране на връзките им.
 The New York Times: Геополитическо земетресение в Близкия изток The New York Times: Геополитическо земетресение в Близкия изток
Сделката сред Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) се трансформира в мощно геополитическо земетресение в Близкия изток. Това написа н...
ОАЕ са първата страна от Персийския залив и третата арабска страна, която има цялостни дипломатически връзки с Израел, след Египет и Йордания.
Въпреки известията, че съглашението стопира спорния проект на Израел за анексиране на части от Западния бряг, Тел Авив удостовери уговорката на държавното управление си да продължи с проекта за анексиране.
Опозиционните групировки в ОАЕ осъдиха съглашението с аргумента, че то не служи на палестинската идея и пренебрегва правата на своя народ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР