Грубото (почти безцеременно) отношение на управляващите към протестиращите медицински сестри

...
Грубото (почти безцеременно) отношение на управляващите към протестиращите медицински сестри
Коментари Харесай

Дариткова разконспирира Мая Манолова като инициатор на протеста на сестрите

Грубото (почти безцеременно) отношение на ръководещите към протестиращите медицински сестри продължи и след приключването на екшъна с Бойка Анастасова. В Народното събрание ръководителят на групата на ГЕРБ и началник на здравната комисия Даниела Дариткова провидя Мая Манолова като основател на вълненията. Освен това атакува Българска социалистическа партия, отбрани се от някои рецензии по-рано денем, а и не пропусна да подлага на критика НСО, към която очевидно се оформя успореден скандал. 

" Искам тук да показва правилния прочит на събитията и правилната последователност ", стартира Дариткова и продължи: " Уважаеми сътрудници, членове на Здравна комисия, не подвеждайте председателката на " Българска социалистическа партия за България ". Всички бяхте очевидци в залата, всички бяхме очевидци на това, че протестиращите бяха позволени от управлението на Комисията по опазване на здравето, тъй като ние постоянно сме държали на разговора с тях. Никога не сме имали терзания за това да чуем градивни оферти и техните претенции, когато са показани по правилен метод. Те нахлуха по време на съвещанието на комисията, което не продължи три минути. Самите те обявиха, че се явиха в 16.00 ч., а съвещанието стартира в 15.30. След привършване на съвещанието се барикадираха в далечния ъгъл на залата, като желаеха контакт единствено с публицистите. Дори представителите на Българска социалистическа партия не влязоха в контакт и не разговаряха с тях ".

После Дариткова сподели, че събитията са провокация, за която стои инициативния комитет на неуспялата Мая Манолова. " Те са експерти по здравни грижи, само че никой не знае какъв брой представители на съсловието стоят зад тях. Регистрирани са като синдикална организация. Диалогът с тях продължава към този момент повече от една година. Не са никога две години, само че за жалост техните претенции се трансформират и не можем да отговорим на всички. Министерството на здравеопазването е изпълнило своите задължения във опциите на закона. Към тези протестиращи представителки се причисли госпожа Мая Манолова ", съобщи Дариткова.

А коментарът й за НСО бе: " Тя е длъжна да обезпечи реда в постройките на Народното събрание. НСО в действителност през днешния ден сътвори една рискова обстановка. Отново желая да опровергая една неистина. Аз съм споделила, че дамата е с несигурно психическо положение. Това беше явно - жена, която стои на ръба на прозореца и не може да води рационален разговор с риск за здравето си желае да наложи някакви неразбираеми претенции - не може да бъде преценена като постоянна. Една сходна обстановка показва неопитност на чиновниците в НСО. Тези дами са са прекарали цяла нощ в постройката ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР