Грозен скандал се разигра в началото на последния мач от

...
Грозен скандал се разигра в началото на последния мач от
Коментари Харесай

Расистки скандал помрачи победа на "Манчестър С"

Грозен скандал се разигра при започване на последния мач от ХХХ кръг на британската Висша лига сред " Манчестър С " и " Бърнли ". Малко, откакто футболистите на двата отбора почетоха движението Black Lives Matter, коленичейки на терена, над стадион " Етихад " прелетя дребен аероплан, на който бе окачен банер с надпис White Lives Matter Burnley. 

Предполага се, че постъпката е дело на крайнодясна секта почитатели на " Бърнли ". От клуба мигновено осъдиха постъпката и се разграничиха от нея. От клуба излязоха с декларация, в която увериха, че ще създадат всичко по силите си, с цел да открият причинителите и да им наложат доживотно наказване да стъпват на мачове на тима. От " Бърнли " също по този начин се извиниха на " Манчестър С ", цялата Висша лига и всички, които са съпричастни към каузата Black Lives Matter.

" Фенове като тези не заслужават да бъдат покрай футбола. Ние сме смутени и засрамени. Определено имаше огромно влияние върху нас от това, което видяхме в небето. Но това е малцинство от последователите ни. Знам, че приказвам от името на масата наши почитатели, които се дистанцират от сходни неща ", съобщи след мача капитанът на " Бърнли " Бен Мий пред Би Би Си.

Мениджърът на " Манчестър С " Хосеп Гуардиола разяснява на собствен ред, че обществото не може за една седмица да загърби над 400 години расова неправда, само че добави: " Ние ще променим обстановката... Нуждаем се от време, расизмът е още тук. Трябва да водим борба всеки ден и да осъдим неприятните неща ".

Иначе " Сити " завоюва изрично семейството с 5:0. По два гола вкараха Фил Фодън (22, 63) и Риад Марез (43, 45-д). Веднъж се разписа и Давид Силва (51). С успеха миналогодишният първенец събра 63 т. и е на второ място, на 20 т. след водача " Ливърпул ". " Червените " имат късмет да завоюват първа купа от 1990 година на 2 юли, когато е дербито срещу " Манчестър С " на " Етихад ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР