Гроздето вече узрява с две седмици по-рано в сравнение с

...
Гроздето вече узрява с две седмици по-рано в сравнение с
Коментари Харесай

Гроздето във Франция узрява с две седмици по-рано

Гроздето към този момент узрява с две седмици по-рано спрямо предходните шест века във френския винарски регион Бургундия, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Според направилите проучването швейцарски, френски и немски учени, бургундската лоза може да се употребява като маркер за климатичното стопляне.

Гроздоберът от 1988 година е приблизително две седмици по-рано. Това демонстрира, че рисковото преди време е станало норма.

Винарите към този момент не могат да употребяват тествани с времето техники, тъй като горещите лета усилват наличието на захар в гроздето и виновността са с по-високо алкохолно наличие и друг усет.

Учените, ръководени от Тома Лабе от университета на Бургундия и от института "Лайбниц " в Лайпциг, са наблюдавали датите за гроздобер във винарското имение Бон от 1354 година Тъй като лозите са доста чувствителни към температурите и преваляванията, те са могли да възстановят междинните температури от април до юли.

Производството на вино във Франция ще намалее с 12% тази година поради пролетни студове, суша и градушки, само че качеството му ще остане положително като цяло, заяви във вторник министерството на земеделието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР