Groupe ADP иска да направи някои необходими уточнения във връзка

...
Groupe ADP иска да направи някои необходими уточнения във връзка
Коментари Харесай

Становище на Groupe ADP: За нас би било чест да развием Летище София

Groupe ADP желае да направи някои нужни разяснения по отношение на неотдавна оповестени в медиите изказвания. По-конкретно, появиха се терзания за това по какъв начин планът за концесия на летище София ще се отрази на летищните такси, цените на билетите и туризма в България. Опитът ни в Грузия бе разказан като „ доста спорен “, а Загреб беше избран като подложен „ в същата обстановка “.

Смятаме, че резултатите, реализирани на тези две летища приказват сами за себе си и че би трябвало да се придържаме към обстоятелствата.

Относно летище Тбилиси (Грузия) - Таксите на летището бяха избрани и ясно дефинирани още в контракта за концесията като част от тръжната процедура преди да бъде избран концесионера и се контролират като такива досега. Трафикът на летището значително се усъвършенства. Между 2005 година и 2018 година, броят на самолетните компании в Тбилиси, както и броят на дестинациите, са се нараснали повече от двукратно – от 19 самолетни компании през 2005 година до 52 през 2018 година и от 30 дестинации до 74 за същия интервал. Като цяло, трафикът в Тбилиси е повишен шест пъти (с общо 589%) след началото на концесията, от 550 000 пасажери през 2005 година до 3.8 милиона пасажери през 2018 година Грузия се трансформира в доста желана туристическа дестинация. Според Националната туристическа администрация на Грузия, броят на туристите е скочил от 2.8 милиона през 2012 година до над 8 милиона души, предстоящи през тази година, които ще похарчат над 3 милиарда щатски $ в страната.

По-конкретно във връзка с Грузинските авиолинии, би трябвало да се означи, че от 2005 година те употребяват понижение от 50% до 80% на всички изисквани услуги. Базираните в Тбилиси национални авиолинии, обслужващи над 500 000 пасажери получават 5 щатски $ понижение на всеки пасажер, а на този стадий Грузинските авиолинии са единственият народен авиопревозвач, който получава такова понижение. Базираните в Тбилиси самолетни компании също получават понижение от 30% за политане и кацане, и още веднъж Грузинските авиолинии се употребяват от него. И също по този начин, Грузинските авиолинии употребяват специфична цена за вътрешни полети от 2010 година Това преимущество дава на самолетната компания опция значително да понижи разноските за вътрешните интервенции.

Не на последно място бихме желали да подчертаем нашето твърдо желание да обслужваме Грузия и жителите й, което беше ясно декларирано с обстоятелството, че даже по време на военните дейности през 2008 година, и двете летища продължиха да действат.

Относно летище Загреб (Хърватия) – Само за четири години (от 2014 година до 2018 г.), бяха открити 15 нови дестинации, а трафикът се усили с 37%. Освен това, през 2017 година интернационалното летище в Загреб завоюва купата „ Най-подобрено летище “ в изследването „ Качество на летищата “, извършено от Международния съвет на летищата. През 2018 година интернационалното летище в Загреб бе удостоено с приз „ Най-добро европейско летище “ в своя мащаб и категория.

Ние сме международен водач в летищното ръководство и се стремим да построяваме взаимно потребни дълготрайни бизнес партньорства. Придържаме се към обстоятелствата и цифрите и се гордеем с резултатите, които реализираме. Днес повече от всеки път, за нас би било чест да имаме шанса да развием Летище София.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР