Гросмайстор Веселин Топалов победи състезаващият се за САЩ кубински гросмайстор

...
Гросмайстор Веселин Топалов победи състезаващият се за САЩ кубински гросмайстор
Коментари Харесай

Топалов победи Лейниер Домингес на турнира в Сейнт Луис

Гросмайстор Веселин Топалов победи състезаващият се за Съединени американски щати кубински гросмайстор Лейниер Домингес с 25,5:22,5 точки в мача по интензивен шах и блиц посред им, част от мачтурнира в Сейнт Луис, Съединени американски щати, в който присъединяване взеха още осем от най-силните играчи на планетата.

В първите три дни на конкуренцията всеки от шахматистите трябваше да изиграе 12 мача по интензивен шах, а в идващите два - по 24 партии блиц. След поделено превъзходство и 8:8 точки в първите два дни, Топалов взе решителна преднина пред противника си в третия, след който поведе с 15:9 точки.

Важно е да се означи, че в рапида успеха носи две точки, а равенството - една. Така макар по-добрата си игра в най-кратката контрола, Домингес не бе в положение да стопи големия задатък на българина. За успеха си Топалов взе 36 000 $ от общия награден фонд от 300 000 $, до момента в който Домингес ще прибере 24 000 $.

В останалите мачове от шампионата американецът Хакару Накамура се наложи над поляка Ян-Кжищоф Дуда с 29,5:18,5 точки, американецът Фабиано Каруана разруши с 35,5:12,5 точки индиаеца Пентала Харикришна, американецът Уесли Со се наложи над чеха Давид Навара с 28:20, а унгарецът Ричард Рапорт завоюва с 31,5:16,5 точки против Сам Шанкланд от Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР