Гросмайстор Фабиано Каруана от САЩ спечели последния пети турнир от

...
Гросмайстор Фабиано Каруана от САЩ спечели последния пети турнир от
Коментари Харесай

Карлсен спечели веригата Чес Гранд Тур

Гросмайстор Фабиано Каруана от Съединени американски щати завоюва последния пети шампионат от сериите по шахмат " Чес Гранд Тур " в Лондон, откакто надви в тайбрека за първото място над съветския гросмайстор Яна Непомнящий.

Световният отличник Магнус Карлсен от Норвегия, раздели третото място в английската столица, само че стана първенец във веригата за 2017 година, откакто събра общо 41 точки.

Това е втора купа за Карлсен в третото издание на " Чес Гранд Тур " след 2015 година, с което той проработи и 245 хиляди $ от наградния фонд.

Карлсен приключи в тройката и в четирите шампионата, в които взе участие, като завоюва първите два - в Париж и в Льовен, и беше втори на " Синкфийлд Къп " в Сейнт Луис.

Втори във веригата за сезона приключи Максим Вашие-Лаграв (Франция) с 38 точки, а трети се подреди Левон Аронян от Армения с 29 точки. Миналогодишният победител Уесли Со (САЩ) раздели седмото място с 22.5 точки.

Българският гросмайстор Веселин Топалов се включи единствено в първия кръг в Париж и остана на 19-о място в крайното класиране от взели участие общо 23 гросмайстори с 2 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР