Гросмайстор Антоанета Стефанова загуби първата партия срещу украинката Анна Музичук

...
Гросмайстор Антоанета Стефанова загуби първата партия срещу украинката Анна Музичук
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова загуби първата партия от осминафиналите на Световното

Гросмайстор Антоанета Стефанова загуби първата партия против украинката Анна Музичук от осминафиналите на международното състезание по шахмат за дами, което се организира в Ханти-Мансийск, Русия.

С черните фигури българката избра вид на Руска партия и в края на дебюта получи относително добра позиция. След това обаче някогашната международна шампионка направи серия от слаби ходове, което разреши на Музичук да поеме цялостен надзор над протичащото на дъската. Така се стигна до 26-ия ход, на който Стефанова се съобщи, бивайки сложена в обстановка на неспасяем мат в два хода.

В събота е втората партия сред двете противнички. В нея Стефанова ще има преимуществото на белите фигури, само че ще би трябвало да търси наложителна победа, с цел да прати мача в тайбрек. Задачата пред българката не е по никакъв начин лесна първо поради по-високия ранкинг на Музичук, по отношение на този на българката, и второ поради серията от пет следващи победи от началото на шампионата, в която се намира съперничката и.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР