Гробница на ромски барон, починал преди 11 дни, бе взривена

...
Гробница на ромски барон, починал преди 11 дни, бе взривена
Коментари Харесай

ВИДЕО+СНИМКА Гробницата на богат ром-кардараш от Русе бе взривена, току след погребението

Гробница на ромски барон, умрял преди 11 дни, бе взривена във вторник през нощта в гробищен парк Басарбово “ в Русе. Поруган е последният дом на уважавания измежду кардарашите 64-годишен Симеон Тодоров. Семейството е уверено, че става дума за вендета против тяхната фамилия, а полицията проверява случая.

Близките на Симеон научили за гърмежа рано сутринта, когато им звъннали да ги осведомят, че гробницата е осквернена. Взривното устройство е било сложено под дебелата 25 см бетонна плоча, ориентирано във вътрешността към гроба и покойника, осведоми Русе Медиа.



„ 11 дни от гибелта, нямам думи по какъв начин да го дефинира. Ние нямаме време да мислим за него, да се разплачем. Понеже татко ми беше доста огромен човек и никой не можеше да му опълчи и чак в този момент, когато е умрял, желаят да потвърдят нещо “, разяснява синът Иван Тодоров.

Разстроената вдовица на богатия ром пък дефинира причинителите като мародери. „ Едни страхливи нещастници, които те няма да имат и гробове. Ти на починал човек да отидеш да сложиш гърмеж, той е починал индивидът, какво ще го взривиш. Той си е горе, на небето, те са долу на земята “, споделя Кинка Тодорова.На място е била извикана полиция. Семейството твърди, че знае кои са причинителите. „ Това не може да го направи един елементарен човек. Хората са небогати, няма какво да ядат, ще тръгнат да търсят гърмежи. Това го е направил човек, който има и пари, и власт. От полицията споделиха, че това е човек-специалист, тъй като той е обърнал особено гърмежът да отиде към гроба, другояче щеше да събори и други гробове “, споделя вдовицата.

Близките са безапелационни, че не става въпрос за обир, защото нищо не откраднато от гробницата. Взривена е единствено тя, въпреки до нея да се намират гробниците на двамата братя на Симеон Тодоров. Едната към този момент е била обект на посягане, единствено че от крадци.

„ Единият гроб беше опозорен, в него беше влизано. Тук няма защита, няма камери, няма нищо, както виждате, то дори ограда няма. Нашата страна си е такава, без значение дали си българин, турчин, ром, това няма никакво значение “, споделя синът Иван Тодоров.

От управата на гробищния парк обясниха, че има камери, само че те не покриват целия периметър. Записите са конфискувани от полицията. Заради шума от мощния вятър защитата не е чула нищо, защото парцелът е далечен от главната постройка.

От полицията проверяват случая, а околните през целия ден разчистваха поруганата гробница, с цел да я залеят до края на деня с бетон и да я затворят. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР