Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците, пише вестник Труд.

...
Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците, пише вестник Труд.
Коментари Харесай

Преглед на съботния печат

" Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците ", написа вестник " Труд ". Всекидневникът изяснява, че нито една телефонна машинация не е била записана в поледните два дни, откакто е била хваната най-голямата тайфа ало-измамници в Горна Оряховица. Това е станало ясно след заседание на Министерство на вътрешните работи, на което участваха министър председателят Бойко Борисов и основният прокрурор Сотир Цацаров.

Данните сочат, че от 2017 година до момента групата е спечелила 2 млн. лв. от телефонни измами. Според статистиката общо 2,2 млн. лв. са вредите от подобен вид закононарушения за първите 3 месеца на годината. Премиерът Борисов желае жервтите на телефонни измами да се обезщетяват с пари от отнети парцели на бандити, добавя " Труд ".

" Лимит за извинителните бележки на учениците ", осведоми " Монитор ". Това обмислят депутатите, откакто през вчерашния ден дефинитивно взеха решение при 5 неизвинени отсъствия за месец да се стопират детските надбавки за цяла година. Освен за неявяване в учебно заведение, парите ще бъдат спирани и в случай че детето не е стъпало на детска градина 3 дни без уважителна причина. Средствата ще бъдат прехвърляни към образователното заведение, прецизира " Монитор ".

" Наркодилърите избират жертвите си по родителите " декларира в изявление за вестник " 24 часа " психологът Ани Владимирова. По думите й пласьорите на дрога разузнават семсйствата на децата, които пробват да създадат подвластни към опиатите и търсят такива с богати родители. " Дилърите разузнават, че там има пари, малко по малко с внимание съумяват да пернат такива деца, уверени, че родителите ще се намесят и ще спонсорират тяхното оцеляване ", предизвестява Владимирова пред " 24 часа ".

" Чернодробни проблеми мъчат всеки трети ", оповестява в друга обява " Труд ". Близо 30 на 100 от българите страдат от някакви проблеми с черния дроб, а още толкоз въобще не знаят къде се намира той. Проучване демонстрира, че близо 60% от хоратат рядко или в никакъв случай не са си правили ехографско проучване. Една от главните аргументи за неглижирането на профилактиката е схващането, че при заболяване ще има болежка. Според специалисти обаче доста от проблемите с черния дроб протичат в началото безсимптомно, предизвестява " Труд ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР