Гризането е естествен процес при животните и той не подминава

...
Гризането е естествен процес при животните и той не подминава
Коментари Харесай

Какво обичат да гризат котките?

Гризането е натурален развой при животните и той не подминава и котките. Сладките пухчовци са в положение да гризат нещо търпеливо и дълго време.

Не сортират изключително - кабелите, книгите, цветята у дома или градината, найлоновите торбички или обувките могат да привлекат вниманието им.

Проблемът с гризането при котките взема застрашителни размери и по тази причина експертите реагират като основават разнообразни спрейове за отбиване, с които да запазят движимостите в дома. Този метод обаче не е панацеята, която взема решение казуса изцяло.

Желанието за гризане при котката е на равнището на инстинкт, изключително по времето, когато сменя зъбите си. Котенцата от всяка порода минават през стадия, когато млечните зъби биват сменяни от непрекъснати. И тогава то непрекъснато драска венците си и гризе нещо.

По предписание изборът пада върху движимости, които им харесват. С възторг те гризат както дръжките на чантата на стопанката, по този начин и пръста на някой член на фамилията.

Възрастните котки гризат всичко, даже гумени предмети. Често обект на внимание са гумените жици, които служат и като забавна играчка. При този развой е належащо да се следи животното, тъй като с изключение на поради играта, то може да дъвче разнообразни предмети, заради липса на витамини и микроелементи. Може повода също да бъде скуката, когато домашните питомци са оставени сами за през целия ден.

 гризане при котките

Изходът от тази обстановка е да се откри и даде на мъркащия домакински любим забавна играчка. Възможностите на пазара през днешния ден са огромни, оферират се и ядливи играчки. Те отстраняват заплахата в стомаха на котето да попадне парченце от неорганично вещество, което да провокира чревна непроходимост.

Котката е ловджия по природа, тя захапва и гризе предмета, който приема като жертва и откакто си поиграе с ядливата играчка, тя може да послужи за храна на котката. Ядливата играчка, оставена на налично място, може да запълни часове от времето на домашния питомец, до момента в който чака завръщането на стопанина.

При играта на котето посредством гризане би трябвало да се внимава да не попаднат рискови за него частици от предмети или нещо, което е отровно, касае се най-много до цветята, отглеждани в дома.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР