Грийнпис предупреди след скорошно разследване за свръхзамърсяване с пластмасови микрочастици

...
Грийнпис предупреди след скорошно разследване за свръхзамърсяване с пластмасови микрочастици
Коментари Харесай

Грийнпийс: Реките във Великобритания са свръх замърсени

" Грийнпис " предизвести след скорошно следствие за свръхзамърсяване с пластмасови микрочастици на реките във Англия.
В сряда " Грийнпийс " увеличи паниката за микрочастиците от пластмаса в реките, откакто откри замърсявания във всички реки, тествани във Англия, наричайки го " проблем с голяма трудност ".
" Ние подценяваме този проблем и това е рисково ", предизвести Дейвид Сантило, старши откривател в лабораториите на " Грийнпийс " в Университета в Ексетър.
" След като микропластмасите са в реката, те не могат да бъдат отстранен още веднъж, тъй че би трябвало да решим казуса при източника на замърсяване. ", съобщи Сантило пред Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС. 
По-рано тази година откривателите от неправителствената организация теистваха 13 реки, хвърляйки мрежи в 30 селски и градски региона.
В резултат на това са били открити 1271 части от 15 разнообразни типа микро пластмаси, съвсем половината от които са от полиетиленови, и са включвали микрочастици от деградирали сламки до микросфери.
Само две от 30-те области не са дали позитивни резултати, съобщи " Грийнпийс " в своя отчет, оповестен в сряда.
" Свидетели сме единствено на върха на пластмасовия айсберг ", се споделя в отчетът.
Влиянието на микропластмасите върху сладководната фауна към момента не е несъмнено, се споделя в изследването.
Най-замърсена е река Мерси в северозападна Англия, като единствено за половин час от нея са извадени повече от 875 микропластични проби.
„ Грийнпийс ” приканиха английското държавно управление да дефинира цели, обвързани с правни правила, които да понижат производството на пластмасови опаковки за еднократна приложимост с най-малко 50% до 2025 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР