Грипните вируси настъпват. Пикът се очаква през втората половина на

...
Грипните вируси настъпват. Пикът се очаква през втората половина на
Коментари Харесай

Пикът на грипа идва в края на месеца

Грипните вируси настъпват. Пикът се чака през втората половина на януари, началото на февруари. Специалистите споделят, че болестта към този момент уголемява и географията, и възрастовите групи. В София, Бургас, Сливен, Русе и Смолян бяха регистрирани случаи.

Има засечени вируси и от вид А, и от вид Б. В лечебните заведения има настанени пациенти, които към този момент са с затруднения. Според лекари се приближаваме към пика на грипа, само че за зараза не можем да приказваме.

Върлуват варианти с екзотичните имена като „ Бризбейн ”, „ Виктория ” и „ Канзас ”. Има и регистрирани случаи на пациенти с затруднения с менингит и енцифалит, съобщи БГНЕС.

Според лекари се приближаваме към пика на грипа, само че за зараза не можем да приказваме. Върлуват варианти с екзотичните имена като „ Бризбейн ”, „ Виктория ” и „ Канзас ”. Има и регистрирани случаи на пациенти с затруднения с менингит и енцифалит, съобщи БГНЕС.

Най-уязвими са децата. В Инфекциозна болница има три деца с доказан случай на грип – на 3, 7 и 8 години. Повечето от тях са със свински грип, оповестява Нова телевизия.

„ За един работен ден от 12 часа в събота и неделя към 40 индивида минават през този кабинет. Те се оплакват от остра вирусна зараза, температура, болки в гърлото,кашлица, хрема, изнемощялост, болки в мускулите. Много малко от тях са с температура от 38,5 градуса ”, съобщи доктор Петранка Пенкова от Центъра за инфекциозни заболявания.

Прочети още: https://www.actualno.com/society/pyrvi-sluchai-na-grip-v-stranata-pikyt-nastypva-v-kraja-na-meseca-news_1422851.html
© Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР