Грипните ваканции вече няма да са време, в което не

...
Грипните ваканции вече няма да са време, в което не
Коментари Харесай

Грипните ваканции отиват в историята, ще се учи онлайн

Грипните ваканции към този момент няма да са време, в което не се учи. Тогава образованието ще е онлайн, както бе по време на изключителното състояние. Това ще бъде записано в Закона за предучилищното и учебното обучение, изясни министър Красимир Вълчев пред Народното събрание.
Електронно ще учат и деца, на които се постанова да отсъстват по-дълго от учебно заведение. В момента по разнообразни аргументи учениците губят 3-4 седмици, или 10% от образователното време, като този материал може да се навакса посредством онлайн образование.
Предвижда се още по линия на планове за нововъведения да се даде опция дребна част от часовете след 4-и клас или до 20%, пробно да се организират в електронна среда. “Дистанционното образование е изключителна опция и допълнение на образованието в действителната класна стая. Електронните платформи би трябвало да се употребяват за възлагане на задания, за креативен задания, за самоподготовка ”, сподели министърът. Според него днешното потомство деца учи доста по-добре посредством облици.
Електронното образование не е единствено от разстояние, то е и в класните стаи, посочи министърът. Той добави, че в електронна среда могат да вземат участие доста разнообразни експерти. Български академик от ЦЕРН да вземем за пример можело да се включи от Женева в урок по физика в някое учебно заведение у нас. Електронната среда разрешавала доста интегрални уроци. Задачата на всички просветителни системи е да търсят ефикасната композиция, а не да заличават присъственото образование с неговите преимущества, сподели още министърът.
“Присъственото образование би трябвало да остане като съществена форма – най-желаната, най-хубавата, а електронното образование да го добавя, където е уместно ”, безапелационен е Красимир Вълчев. Оттук нататък обаче би трябвало да се търси дейно разбъркване на присъствено и електронно образование. Обучението в електронна среда има преимущества и дефекти, изясни Вълчев. Сред негативите той посочи невъзможността за социализация в електронна среда. Недостатък на отдалеченото образование е, че част от знанията, уменията, компетентностите не могат да бъдат усвоени дейно в електронна среда. Такива са огромна част от практическите компетентности, социалноемоционалните умения, двигателните умения, развиването на моториката – все дефекти, които допускат децата да бъдат в класната стая. Има и голям брой проучвания в региона на невропсихологията, които демонстрират, че дълготрайно взаимоотношение с електронни устройства попречва интелектуалното развиване на децата.
“Днешното и утрешното потомство деца учат и ще учат доста повече от електронни устройства и електронни запаси. Ако учителите не ги насочат към верните електронни запаси, те ще бъдат ръководени от логаритмите на обществените мрежи. Всички просветителни системи вървят към това да дават на учениците и на учителите повече просветителни запаси, към това вървим и ние, да имаме гратис визуализирано просветително наличие по всички просветителни стратегии, което сме си сложили за цел ”, изясни министърът. От МОН ще вършат изчерпателен разбор на образованието в електронна среда. За това какви са резултатите щели да покажат и външните оценения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР