Грипната вълна се разраства с пълна сила, а противогрипните ваксини

...
Грипната вълна се разраства с пълна сила, а противогрипните ваксини
Коментари Харесай

Грипът идва! Ваксините в Монтана стигнали само за 50 човека

Грипната вълна се разраства с цялостна мощ, а противогрипните ваксини в Монтана се оказаха ъгъл, научи организация BulNews. Това признават и специалистите от районната здравна ревизия в регионалния град, които разясняват, че по време на противогрипната акция са ваксинирани едвам 50 индивида. Причината за дребния брой имунизирани е дефицит на противогрипна ваксина в аптечната мрежа.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни инфекции през ноември в Монтана е 180.68 на 10 000 души население, като стойностите са надалеч от епидемиологичните.
Експертите припомнят, че грипната зараза закъснява поради топлото време, само че се чака в края на януари да доближи пика си. Очаква се да ни нападат четири грипни варианта и от двете групи – А и Б. От тези варианти доста по-уязвими са хората с проблеми в дихателната система и диабетиците, те са и по-податливи към тях.
От здравната ревизия допълват, че през предишния месец на територията на региона са регистрирани общо 261 заразни болести, като броят им се е нараснал двойно. От групата на чревните инфекции са регистрирани 93 болни, против 79 за същия интервал през предходната година. 85 са случаите на гастроентерити и ентероколити, а 8 са инфектираните за месеца с вирусен хепатит вид А.
От групата на дихателните инфекции са обявени 149 случая, като 134 са болни от варицела, 14 от морбили и един от туберкулоза. Засечени са и 3 случая на лаймска борелиоза, 9 са повалените от вирусен хепатит вид В и двама от вирусен хепатит вид С. През отчетния месец има регистриран 1 случай на СПИН/ХИВ и 4 случая на ламблиоза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР