Грипната вълна обхвана странатаЗдравното министерство обяви в кои области в

...
Грипната вълна обхвана странатаЗдравното министерство обяви в кои области в
Коментари Харесай

Вижте в кои области има грипна епидемия и ваканция за учениците

Грипната вълна обхвана страната
Здравното министерство разгласи в кои области в страната са въведени краткотрайни противоепидемични ограничения поради грипа и ваканции за учениците. Заразата поразява от ден на ден деца, по тази причина управляващите взеха решение да преустановят образователния развой. 

В област Ямбол грипна зараза е оповестена от 25 до 31 януари, като образователният развой е прекратен в интервала 26-31 януари. В Пловдивска област епидемията е удължена до 31 януари. Учениците се пускат във почивка от 25 до 31 януари. В Ловешко епидемията е удължена до 27-и, децата са във почивка до на следващия ден.

Област Пазарджик удължава грипната зараза до 31 януари, учениците би трябвало да се върнат в клас на 25-и. Област Габрово удължава грипната зараза до 29 януари, като образователният развой е прекратен до 29 януари. Област Стара Загора удължава грипната зараза до 31 януари, като образователният развой е прекратен до 27 януари.

Миналата седмица на територията на София област бе оповестена зараза в интервала 20-27 януари. Грипната почивка там е от 23-27 януари. Област Добрич е в грипна зараза до 25 януари, като образователният развой е прекратен до същата дата.

Временните противоепидемични ограничения включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ, оповестиха от здравното министерство.

Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.

Препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР