Грипната ваканция за учениците в Пловдив и областта се удължава

...
Грипната ваканция за учениците в Пловдив и областта се удължава
Коментари Харесай

Изненада: Първият срок май свърш, майки в паника

Грипната почивка за учениците в Пловдив и региона се удължава и през идната седмица. Тя е оповестена до 1 февруари в това число, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Така може да се окаже, че първият период за учениците е приключил, в случай че кметът Иван Тотев удостовери желанието си да разгласи за неучебен и 4 февруари, с цел да слее уикенда с междусрочната почивка на 5 февруари. Решението за това ще се вземе идната седмица. Ако това се случи, децата ще са на учебно заведение чак на 6 февруари, което значи, че срокът към този момент е завършил. Срещу тази алтернатива десетки майки на седмокласници реагираха яростно през вчерашния ден. Те се тормозят, че децата им са ходили единствено няколко дни на учебно заведение след Коледа и не са имали опция да поправят оценките си по български и математика, които са балообразуващи за кандидатстването в гимназиите.

Удълженото неучебно време няма да се отучва и няма да има проблем да се оформят срочните бележки, успокои началникът на Регионалното ръководство по обучение Иванка Киркова. Тя изясни, че занятията през този интервал са отредени за извършения и систематизирания, затова материалът към този момент е взет. Ритмичността на оценяването през цялата образователна година е интензивна, правили сме инспекции, които го удостоверяват, добави Киркова. Затова децата би трябвало да имат задоволителен брой бележки, с цел да им оформят триумфа. Ако въпреки всичко някой е отсъствал дълго по уважителни аргументи, шефът може да разпореди за него да се направи удължение на първия период и той да бъде изпитан в първите дни от втория. Това не е казус и се ползва, когато въпросът го постанова, посочи Киркова. " Децата и ние сме в учебно заведение непрекъснато, само че преди всичко постоянно е да опазим здравето им и техните ползи, съобразено с нормативната уредба ", акцентира тя.

Причината за удължаването на грипната почивка е, че заболеваемостта в района се задържа на равнището от началото на седмицата - 130 на 10 000.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР