Грипната епидемия в Перник доведе до затварянето на училищата до

...
Грипната епидемия в Перник доведе до затварянето на училищата до
Коментари Харесай

В Перник училищата затворени до сряда заради грипа

Грипната зараза в Перник докара до затварянето на учебните заведения до сряда, оповестява БНР. В Пернишка област поради заплахата от грип са прекратени консултациите, свижданията в лечебните заведения и профилактичните имунизации.

В Перник учебните заведения няма да работят до сряда . Пред грипна зараза е област Пловдив, сочат данни от персоналните лекари. Много били болните и в София-област, Стара Загора, Пазарджик и Габрово.

Болните от грип в България все още са над 48 хиляди души , заяви шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред БНР.

 Грипна зараза в област Перник
Грипна зараза в област Перник

Предгрипна зараза е оповестена в област Пловдив

" По области най-вече обърнали се за здравна помощ с грипоподобни болести - в Перник 209 на 10 000, в Пазарджик, също много висока заболеваемост , Бургас, Силистра, Стара Загора и област София ", изясни проф. Кантарджиев.

Изследвания сочили, че най-често срещания грип е вид Б , по-малко били болни от по този начин наречения пандемичен грип. В две проби в Русе и в Благоевград бил открит вариантът Хонконг. И проф. Кантарджиев счита, че пикът на грипа следва в края на месеца.

 Лекарите чакат грипа в края на месеца
Лекарите чакат грипа в края на месеца

Стотици минаха през грипния кабинет на ВМА
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР