Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава до 31 януари. Това

...
Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава до 31 януари.
Това
Коментари Харесай

Удължават грипната епидемия в област Пазарджик до 31 януари, но учениците се връщат в клас


Грипната зараза в област Пазарджик се удължава до 31 януари.

Това реши на свое съвещание Областният щаб за битка с грипа, след разбор на епидемиологичната конюнктура, съобщи Българска телеграфна агенция. През изтеклата седмица равнищата на заболеваемост от грип се резервират високи, въпреки с лек спад – 296,19 на 10 хиляди население. В началото на епидемията, която бе оповестена на 18 януари, заболеваемостта беше 332,84 на 10 хиляди души. Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група от нула до четири години, а най-ниска - над 65 години. 

Отчита се доста понижаване на болестта измежду децата в ученическа възраст и по тази причина Областният щаб взе решение от на следващия ден да се възвърне образователният развой и всички групови извънкласни занимания и действия, действия по ползи, занимални, екскурзии, спортни празници и др. Останалите противоепидемични ограничения се резервират.

Специалистите от Регионалната здравна ревизия в Пазарджик припомнят, че за профилактика на грипа от изключителна значимост са поддържането на персонална хигиена, съблюдаване разпоредбите на респираторния етикет и здравословното хранене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР