Грипна ваканция обявиха в областта Причината за смъртта на четирите

...
Грипна ваканция обявиха в областта Причината за смъртта на четирите
Коментари Харесай

Ето как да оживеем след грипа

Грипна почивка оповестиха в региона

Причината за гибелта на четирите жертви на грипа е доста бързо развилата се типична пневмония, която е най-често срещаното му затруднение. Това изясни пред бтв основният здравен контрольор у нас доктор Ангел Кунчев.

Според него сходен процес на събитията е необичайност, само че въпреки всичко се случва по време на грипния сезон и нормално подобен вид пневмонии мъчно могат да бъдат стопирани с елементарните лекарствени средства. Лекарите поучават в пика на грипната зараза да се заобикалят контакти със инфектирани лица, да се одобри антивирусен препарат при първите признаци на грип и неотложно да се потърси лекарска помощ. Силно целесъобразна като най-ефикасен метод за предотвратяване от грип е имунизацията при започване на есента.

Когато става въпрос за чисто вирусна зараза, какъвто на 90% е грипът, антибиотиците нямат никакво място. Не единствено че няма да оказват помощ, а в противен случай, могат и в допълнение да прибавят признаци от дразнене на гастроинтестиналния тракт, изясни доктор Ангел Кунчев.

Допускаме огромна неточност, когато заболеем от грип и го изкарваме на крайници, по този начин заразяваме доста хора и вредим на здравето си. Това сподели в изявление за „ Фокус “ основният държавен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Според него, постоянно одобряваме грипа като респираторно заболяване, което можем да изкараме на крайник. „ По този метод, продължавайки да се мъчим и да вървим на работа, предаваме нашия вирус на огромна част от хората към нас “, разяснява той. По думите му в групата на инфектираните не попада единствено фамилията, на което съвсем сигурно го предаваме. „ Ние засягаме хора в офиса, учебно заведение, на улицата и в магазина “, посочи доктор Кунчев. По думите му една от особеностите на респираторните вируси и в частност грипа е лесното заразяване.

„ Това може да се случи при диалект, при кихане. Тези микрочастици от слюнката, изхвърчат с висока скорост на разстояние от 2-3 метра. Това има негативен резултат върху нашето здраве, тъй като в случай че не си легнем у дома, нормално болестта се проточва и усложнява “, изясни още държавният контрольор. Той счита, че бързото откриване на признаците и навременното реагиране, от време на време вземат решение обстановката за това, какъв брой бързо ще се позволи казусът, какъв брой бързо ще се разрасне епидемията и какъв брой хора ще обхване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР