Грипна ваканция е обявена от днес до края на седмицата

...
Грипна ваканция е обявена от днес до края на седмицата
Коментари Харесай

Обявиха грипна ваканция до петък

Грипна почивка е оповестена от през днешния ден до края на седмицата в Пловдив и региона, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Спирането на образователните занятия е част от ограниченията за ограничение на епидемиологичния напредък на остри респираторни болести и грип и бе оповестено през вчерашния ден след направено наставление от здравните управляващи до началника на Регионалното ръководство на образованието Иванка Киркова, написа Марица.

``
реклама

Стриктно ще се организира филтър и в детските градини и ясли за недопускане на заболели деца и членове на личния състав в тях. Нека родителите не се сърдят, само че кашлящи и кихащи хлапета няма да влизат в забавачките, безапелационни са шефовете им.

С цел да се понижи разпространяването на болестта още от петък бяха прекратени свижданията и плановите интервенции в лечебните заведения. Спрени бяха плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета. Прекратени са и профилактичните прегледи и имунизации.

Провежда се редовно и дейно наблюдаване и лекуване на заболелите лица, оставени на домакински стационар и интензивен патронаж над деца с медико-социален риск от страна на персоналните лекари.

Изисква се неотложно информиране на РЗИ, отдел " Противоепидемичен надзор ", на е-mail [email protected] или на телефони 0884 546 177 или 0884 357 658 при вписване на голям брой случаи от остри респираторни болести при грипоподобна картина. Настоящите ограничения са сведени до управленията и личния състав на здравните заведения, персоналните лекари, амбулаториите на практиките за първична здравна помощ и шефовете на образователни заведения.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни болести в Пловдив и региона се увеличи на 130 на 10 000, при 97 на 10 000 през предходната седмица. Средно за страната заболеваемостта е 186 на 10 000.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР