Грипна епидемия и в областите Перник и Пазарджик обявиха здравните

...
Грипна епидемия и в областите Перник и Пазарджик обявиха здравните
Коментари Харесай

Здравните власти обявиха грипна епидемия в областите Перник и Пазарджик

Грипна зараза и в областите Перник и Пазарджик оповестиха здравните управляващи. В община Смолян се вкарват противоепидемични ограничения. Училищата в няколко варненски общини са в грипна почивка от през днешния ден.

 © Българска национална телевизия
Във връзка с постигане до епидемиологични стойности на заболяемостта от грип и ОРЗ, РЗИ – Пазарджик афишира грипна зараза на територията на региона, считано от на следващия ден (17 януари).

На територията на община Смолян записаната заболяемост е оценена като предепидемична и за ограничение разпространяването на грип и ОРЗ се вкарват противоепидемични ограничения.

До второ разпореждане в област Пазарджик и в община Смолян се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Въз основа на записаната заболяемост на територията на област Русе се афишира предепидемичен интервал.

РЗИ – Варна издаде наставления за краткотрайно преустановяване на образователните занятия от 16.01.2019 година до 20.01.2019 година в това число, в следните общини:
община Дългопол – СУ „ Климент Охридски " община Вълчи дол – СУ „ Васил Левски " община Белослав – ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий " образователните заведения на територията на общините Провадия, Долни Чифлик, Суворово, Девня и Аврен.
Припомняме, че грипна зараза е оповестена на територията на областите Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР