Грипна епидемия е обявена от днес в областите Видин и

...
Грипна епидемия е обявена от днес в областите Видин и
Коментари Харесай


Грипна епидемия е обявена от днес в областите Видин и Стара Загора, както и в община Бобов дол,

Грипна зараза е оповестена от през днешния ден в областите Видин и Стара Загора, както и в община Бобов дол, заяви Министерството на здравеопазването.

От през днешния ден до 26 януари дните са и неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол , а заради висока заболяемост от грип е предписано да не се организират образователни занятия за същия интервал и в две образователни заведения в гр. Дупница , едно образователно - в с. Невестино , община Невестино, както и в образователно заведение в с. Раждавица , община Кюстендил.

Във Видин ще се учи - информацията за броя на болните възпитаници не дава съображение за затваряне на учебните заведения.

Днес децата от област Пазарджик се връщат в клас. Другите противоепидемични ограничения остават в действие за региона.

До второ разпореждане в общините, с оповестена грипна зараза, се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Вчера 153 учебни заведения бяха затворени поради висока заболеваемост, по данни на Министерството на образованието. Справката за днешния ден ще бъде систематизирана в по-късните часове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР