Грипът вече ни атакува. Пикът му се очаква през януари.

...
Грипът вече ни атакува. Пикът му се очаква през януари.
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът се развива за около 2-3 часа

Грипът към този момент ни нападна. Пикът му се чака през януари. Късно ли е към този момент за ваксина и за какво България оглави поредна отрицателна ранглиста на Евростад? Гост в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия е проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Национален център по заразни и паразитни заболявания.

п роф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Национален център по заразни и паразитни заболявания: За лекуването на грипа най-важното е да се разбере, че това е грип. Грипът за разлика от всички други вирусни зимни болести се развива и те " сграбчва " за към 2-3 часа. В рамките на тези 2 часа губиш сили, болки по мускулите, болки по ставите, главоболие, боязън от светлината, суха кашлица или болежка в гърлото, или стартира да не ти стига въздуха, чести двигателни придвижвания и кожата ти става сива.
Проф. Кантарджиев предложи при съществуване на тези признаци хората да се обадят на своя персонален доктор, който ще им изпише едно от двете подобаващи медикаменти. Той сподели още, че би трябвало да се постъпи в болница при загуба на схващане, дезориентация или дихателна непълнота.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР