Грипът вече дойде у нас и покосява все повече хора.

...
Грипът вече дойде у нас и покосява все повече хора.
Коментари Харесай

Грипът дойде, започнаха да обявяват епидемии

Грипът към този момент пристигна у нас и покосява от ден на ден хора. В тази връзка в една област към този момент е оповестена зараза, а други пет са на прага.

Регионалната здравна ревизия – Перник афишира грипна зараза на територията на Пернишка област. Тя влиза в действие от на следващия ден, 13 януари. В тази връзка до второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

От РЗИ – Перник са разпоредили на шефовете на лечебните заведения при нужда да обезпечат спомагателни кревати за вътрешните отделения на съответните структури.

Здравната ревизия връчи наставление на началника на Регионално ръководство на образованието в Перник 15, 16 и 17 януари да бъдат оповестени за неучебни дни на територията на региона.

Близко до епидемиологично е и ситуацията в още няколко области. Предгрипна зараза е оповестена в Пловдивска. Висока е и заболеваемостта в областите - Стара Загора, Пазарджик, Габрово и София – област. Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните равнища и подхващат незабавни ограничения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР