Грипът удря до 10 дни след студа. За такава възможност

...
Грипът удря до 10 дни след студа. За такава възможност
Коментари Харесай

До 10 дни след студа: Грипът ни наляга!

Грипът удря до 10 дни след студа. За такава опция предизвести проф. Тодор Кантарджиев. Сухата кашлица, която мъчи в този момент, е зараза от бокавирус.
Националната референтна лаборатория по грип към Националния център по заразни и паразитни заболявания от седмици е нащрек за поява на грип, само че към този момент вирус не се изолира. Това евентуално ще стане до 10-ина дни след захлаждането, заяви проф. Тодор Кантарджиев, шеф на НЦЗПБ и народен съветник по микробиология, пред "24 часа ".
Сухата кашлица, която мъчи доста хора в София напоследък, не е грип, а зараза от бокавирус. А случаите със мощната и упорита хрема се дължат на риновируси.
Скандинавските страни и Англия са единствени в Европа, в които към този момент циркулират грипни варианти. Тази година се чака към познатите от последните сезони “Мичиган” и “Пукет” да се прибавят 2 нови грипни разновидности - “Сингапур” и “Колорадо”.
Няма медицински издържани учредения да считаме, че те ще протичат по-тежко или ще имат по-масов темперамент, успокои националният съветник.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР