Грипът тази година закъснява, още няма регистрирани случаи и едва

...
Грипът тази година закъснява, още няма регистрирани случаи и едва
Коментари Харесай

Грипът закъснява и едва ли ще има епидемия по празниците, прогнозира д-р Кунчев

Грипът тази година закъснява, още няма регистрирани случаи и надали ще зараза по празниците, предвижда през днешния ден по " Нова телевизия " националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Той добави, че дневно се взимат сред 30 и 120 проби от заболели със признаци като за грип, само че към момента няма намерено заболяване. Д-р Кунчев изясни, че в Европа към този момент в 10% от пробите се откриват грипни вируси.

Добрата вест е, че най-вече са случаите в отдалечени от България страни като Португалия, Финландия, Норвегия. В отговор на въпрос, специалистът сподели, че се чакат грипните варианти тази година да са главно четири.

" Те са относително нови, само че са включени във имунизациите ", изясни доктор Кунчев. Той добави, че в България са импортирани и продадени 280 хиляди дози от тях, което е повече, спрямо други години. " Не знам дали е поради смяна в мисленето, или обезпечените безвъзмездни ваксини за възрастни хора, които са 120 хиляди, евентуално е композиция и от двете ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР