Грипът се разпространява. 23 области в България вече са в

...
Грипът се разпространява. 23 области в България вече са в
Коментари Харесай

В 23 области в България е обявена грипна епидемия, пикът ще е следващата седмица

Грипът се популяризира. 23 области в България към този момент са в негов плен. Епидемия от през днешния ден има в София-град, Кюстендил, Враца и Благоевград. От на следващия ден ще бъде в действие и за Монтана. Затворени са 1370 учебни заведения. Грипът, обаче, към момента не е в разгара си - чака се пикът да бъде през идната седмица.

Всеки ден грипът прибавя нова област към епидемиологичната карта на България. Здравното министерство не разполага с публична статистика по какъв начин е изглеждала картината през предходната година по това време, само че бърза информация в интернет демонстрира, че тогава ситуацията е била надалеч по-спокойна - към 15 области и близо 500 учебни заведения.

Грипът няма да отпусне хватката си през идващите дни - чака се до две седмици болните да стартират да понижават. Образователният министър успокои учениците, че дългата почивка няма да наложи изключителни образователни часове.
Красимир Вълчев - министър на образованието: Ще има опция за преструктуриране на образователното наличие, няма да се постанова отучване.
В " Пирогов " от през днешния ден работи грипен кабинет за деца, където прегледите са безвъзмездни и без направление от персоналния доктор.
Д-р Ирен Цочева, завеждащ педиатрично поделение в УМБАЛСМ " Пирогов ": На ден минават сред 40 до 60 пациента с остри респираторни вирусни инфекции, болшинството от тях сега са с грип.
Сред първите пациенти в кабинета е 2-годишно момченце със признаци на грип.
Мария Христова, родител: С температура, с кашлица, с болки в стомахчето и доста разтревожен. Притеснявам се доста.
Без суматоха - грипна вълна годишно минава през България, приканват лекарите.

доктор Ирен Цочева, завеждащ педиатрично поделение в УМБАЛСМ " Пирогов ": Страхът не е добър консултант в това положение. Най-важното е родителите да следят, да се грижат за това то да приема задоволително течности.
И макар че в София от през днешния ден е в действие грипна зараза и се предлага учениците да заобикалят да се събират на групи в затворени пространства, част от тях прекарват времето си в столичните молове.

От Столичната община обезпечават опция - от през днешния ден до края на грипната почивка повече рейсове ще се движат до Витоша, където децата могат да се забавляват на чист, планински въздух.
 Обявиха грипна зараза във Враца, от на следващия ден и в Монтана Обявиха грипна зараза във Враца, от на следващия ден и в Монтана
От през днешния ден РЗИ-Враца афишира грипна зараза на територията на област Враца, оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР