Грипът се превърна в епидемия за близо 20 областиГрипната епидемия

...
Грипът се превърна в епидемия за близо 20 областиГрипната епидемия
Коментари Харесай

Грипът се превърна в епидемия за близо 20 области

Грипът се трансформира в зараза за близо 20 области
Грипната зараза продължава да се разраства в страната, все още тя е оповестена в близо 20 области, предадоха кореспондентите на БГНЕС в страната.

Към момента анулирана е само грипната зараза на територията на област Перник, на следващия ден следва да бъде анулирана в Силистра.

От понеделник на територията на областите София-град, Благоевград и Кюстендил също ще бъдае оповестена грипна зараза.

Столичната РЗИ афишира грипна зараза на територията на област София-град от 28 януари. Учебните занятия се преустановяват от 28 януари до 4 февруари, в това число. На 5 февруари учениците са в междусрочна почивка, тъй че ще би трябвало да се върнат в класните стаи още веднъж на 6 февруари.

От понеделник РЗИ – Благоевград афишира грипна зараза и на територията на област Благоевград. Учебните занятия там ще са прекратени от 28 януари до 1 февруари, в това число.

Също от понеделник РЗИ – Кюстендил афишира грипна зараза на територията на област Кюстендил. И там занятията на учениците ще бъдат възобновени на 4 февруари, понеделник.

До второ разпореждане в трите области се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации.

От през днешния ден, 25 януари, РЗИ – Разград афишира грипна зараза на територията на област Разград. Издадено е наставление за краткотрайно прекратяване на образователните занятия в учебните заведения в региона за интервала от 28.01.2019 година до 30.01.2019 година
 Да се заобикаля самолечението, поучават лекарите Да се заобикаля самолечението, поучават лекарите / БГНЕС
От на следващия ден, 26 януари, РЗИ – Плевен причислява региона към тези, наранени от грипна зараза. Учебните занятия в учебните заведения в региона се преустановяват за интервала от 28.01.2019 година до 04.02.2019 година в това число.

От на следващия ден, 26 януари, РЗИ – Русе афишира грипна зараза на територията на област Русе. Учебните занятия в учебните заведения в региона се преустановяват за интервала от 28.01.2019 година до 04.02.2019 година в това число.

Там, където е оповестена зараза, до второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации.

Във връзка със запазващото се епидемиологично равнище на заболеваемост РЗИ – Пазарджик реши оповестената грипна зараза на територията на област Пазарджик да остане в действие и ваканцията на учениците да се удължи до 29.01.2019 година в това число.
 Експерти предлагат да се употребяват маски Експерти предлагат да се употребяват маски / БГНЕС
Във връзка със запазващото се епидемиологично равнище на заболеваемост РЗИ – Пловдив продължава въведените противоепидемични ограничения в област Пловдив, в това число прекратяване на образователните занятия до 01.02.2019 година

От на следващия ден, 26 януари, РЗИ – Силистра анулира грипната зараза на територията на област Силистра. Възстановяват се детските и женските съвещания, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации.

Към днешна дата грипна зараза е оповестена на територията на областите: Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР