Грипът продължава да настъпва. Пред епидемия са областите Кюстендил, Пловдив,

...
Грипът продължава да настъпва. Пред епидемия са областите Кюстендил, Пловдив,
Коментари Харесай

Грипът настъпва, пред епидемия са пет области

Грипът продължава да настава. Пред зараза са областите Кюстендил, Пловдив, Сливен, Хасково и Бургас.

Извънредни ограничения през последните 2 дни бяха въведени в област Монтана, както и в Дупница, Сапарева баня, Сопот, Карлово, Куклен, Карнобат, Сунгурларе, Царево, Ситово и едно учебно заведение в Габрово. В насилствена почивка са общо над 100 учебни заведения.

Според здравните специалисти тази зима ни нападат 4 грипни варианта. Досега са изолирани варианти на познатия ни към този момент свински грип (Н1N1) и нов вариант грипа от група А H3N2 прочут още като швейцарски, осведоми bTV.

„ Най-засегнатите групи тази година са тези на децата и юношите. Заболеваемостта при тях изпреварва общата. Отсъствията от учебните заведения, градините и яслите е в действителност забележителна. Голяма част от грипните болести ще протекат доброкачествено и относително бързо. За дребните деца, хората с повреден имунитет и възрастните е значимо да посетят своя доктор в точния момент ”, предизвести преди ден основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

По думите му, антивирусното лекуване до 48 часа от появяването на първите признаци е основно за болните. И напомни присъщите признаци на грипа - висока температура, обща изнемощялост, болки в мускулите и ставите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР