Грипът при доктора се е проявил с температура и се

...
Грипът при доктора се е проявил с температура и се
Коментари Харесай

Гоце Делчев потъна в скръб заради покосения от К-19 д-р Милан Първанов

Грипът при доктора се е показал с температура и се е развил бързо. Той не е имал съществени съпътстващи болести.

"Шокирани сме от тази загуба, не знаем по какъв начин ще продължим оттук насетне ", споделят сътрудниците на началника на отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ "Иван Скендеров " в тв репортаж.

"Директорът на болничното заведение изясни, че се прави всичко допустимо да бъде открит анестезиолог, който да го замести. Но той е от тези хора, които са незаменими ", прибавят още потресени медицински сестри от болничното заведение.

"Той беше огромен доктор, който е избавил стотици животи. Това е огромна загуба за града, за хората и за целия регион. Но и отговорността на хората би трябвало да се увеличи.

Липсва сериозен надзор и от институциите във връзка спазването на ограниченията за К-19. Хората не съблюдават това, което се изисква по разпореждането на Министерството на здравеопазването. Смятам, че би трябвало да има същински надзор и хората да станат по-отговорни, тъй като ще останем без лекари ", съобщи и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Припомняме, че доктор Милан Първанов е бил приет в болница преди дни в "Пирогов ", където положението му внезапно се влошило и в последна сметка той не е съумял да се пребори за живота си.

Д-р Милан Първанов нееднократно е взел участие в обществени изказвания, в които е описвал обстановката в Гоце Делчев и лекуването на ковид като тежко. През май болничното заведение бе претрупана и приемаше заболели с К-19, изключително когато село Осина, община Сатовча стана огнище на болестта с 23-ма инфектирани единствено за 3 дни. Тогава доктор Милан Първанов съобщи, че в цялата страна има дефицит на медицински фрагменти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР