Грипът е силно заразно вирусно заболяване, което засяга респираторния тракт.

...
Грипът е силно заразно вирусно заболяване, което засяга респираторния тракт.
Коментари Харесай

Лекар от Спешна помощ развенча най-големите митове за лекуване на смъртоносния грип

Грипът е мощно заразно вирусно заболяване, което визира респираторния тракт. Всяка година от грип боледува към 10 – 15 % от популацията.
Грипът покосява без значение от възрастта, като изключително податливи към него са възрастните над 65 години, децата до 4-годишна възраст, хронично болните, хората с подтиснат имунитет и бременните.
90% от леталитета поради грип или неговите затруднения са при над 65-годишните.
Във връзка със смъртосния грип, който върлува из България, доктор от Спешна помощ популяризира в интернет най-големите легенди за грипа.
1. Грипът е всяко положение с настинка, гърлобол, обща уязвимост и болки в кръста, гърдите и на всички места.Уви, по сходен метод протичат множеството болести породени от микроорганизми. Диагнозата грип се удостоверява с експресни проби и с кръвен тест за грип.
2. Грипът се лекува постоянно с антивирусни препарати като тамифлу, ремантадин или реленца. Уви, единствено в първите 24-48 часа от началото на инфекцията, тъй като действието им е да спрат разпространяването на вируса на грипа. При изявена зараза от грип, смесена с бактериална зараза резултатът им е подозрителен, както и използването им за профилактика.
3. Грипът се лекува с прахчета с заглавия- грипексмакс, хюмекс макс, тайлол хот, колдрекс макс грип, виксантигрип комплекс, флудрекс хот дринкс, грип хил, фервефлу, флурапид и така нататък.Уви, тези прахчета са комбинации от билки, хомеопатични медикаменти и нестероидни противовъзпалителни средства, водещи до понижаване на признаците, само че нямат никакъв резултат върху грипа.
4. Грипът се лекува с изопринозин, инфлуцид, авирон и други сходни имуностимулиращи медикаменти. Уви, резултатът е сходен на чайовете, цитрусовите плодове и мултивитамините.
5. Грипът се лекува с антибиотици. Уви, те имат деяние върху насложени вторични бактериални затруднения на грипа и то в случай че са породени от бактерии чувствителни на тези антибиотици.
Изводът: Когато се разболеете, избягвайте да се самолекувате, избягвайте да изпълнявате препоръки по телефона, малкия екран или обществени мрежи на специалисти по грипа, тъй като рискувате да подраните с антибиотиците, да закъснеете с антивирусните препарати или да предозирате симптоматичното лекуване.
Независимо,че чакалнята на Вашият ОПЛ или незабавното във Вашия град наподобява на развъдник на микроорганизми по- добре си сложете маска и си изчакайте реда си. Нека въпреки всичко доктор реши какво и по кое време да приемате, в сравнение с да инвестирате в погрешно лекуване, което може да се протрахира във времето и да ви докара до болница
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР