Грипът настъпва в Русенска област, но засега няма епидемия. След

...
Грипът настъпва в Русенска област, но засега няма епидемия. След
Коментари Харесай

Грипът настъпва в Русенско, но засега няма обявена епидемия


Грипът настава в Русенска област, само че към този момент няма зараза. След съвещание на щаба към РЗИ през днешния ден е оповестена предепидемиологична конюнктура, заяви на конференция шефът на здравната ревизия в Русе доктор Маргарита Николова, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Данните демонстрират, че заболеваемостта е достигнала 212 заболели на 10 000 души, до момента в който за района зараза се афишира при 250 заболели на 10 000 души. През седмицата ще се следи всекидневно растежът на болести и при потребност ще се свика ексклузивен щаб за оповестяване на зараза.

За момента максимален е броят на болните във възрастовата група 5-14 години, следвани от децата до 4 години. Единствено при възрастните над 65 години се вижда понижаване на заболелите.

На този стадий грипна почивка няма да бъде обявявана, заяви доктор Цветелина Мирчева, шеф на дирекция „ Надзор на заразни заболявания “ в РЗИ-Русе. Нито едно учебно заведение в региона няма заболели над 30 % от учениците. Цифрите се движат сред 5 и 11 %, като единствено в едно образователно заведения има 18 % заболели деца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР