Грипът настъпва, детенце почина след усложненияГрипът настъпва в страната, епидемия

...
Грипът настъпва, детенце почина след усложненияГрипът настъпва в страната, епидемия
Коментари Харесай

Грипът настъпва, детенце почина след усложнения

Грипът настава, детенце умря след затруднения
Грипът настава в страната, зараза е оповестена от през днешния ден и във Варна и Софийска област. В Благоевград 5-годишно детенце умря след затруднения от грипа и насърчаване на пневмония, оповестяват кореспондентите на БГНЕС в страната.

Детенцето е било признато в реанимацията на МБАЛ Благоевград в неделя. Починало е в понеделник сутринта.

От през днешния ден във Варна и Софийска област е в действие грипна зараза, стопират се образователните занятия. От през вчерашния ден в грипна зараза е област Добрич.

Грипна зараза е оповестена към този момент в 11 области. След рекомендация от здравните управляващи до петък в това число са затворени учебните заведения в Пловдив. Близо 600 образователни заведения в страната са във почивка поради епидемиологичната конюнктура Пловдивска, Добричка, Варненска и Софийска области оповестиха грипна зараза.

В Пловдив, Варна и София-област грипната зараза е оповестена от вторник, 22 януари. За София-област ще е в действие до 27 януари, а за Варна - до 29 януари, в това число.

До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

От Министерство на образованието оповестиха, че пропуснатият по време на грипна почивка материал ще бъде преструктуриран, с цел да не се позволява закъснение на учениците. Всеки преподавател ще би трябвало да реши по какъв начин да навакса уроците и да уведоми шефа на учебното заведение. Дните без образователни занятия няма да бъдат отучвани.

Оценките на децата ще бъдат завършени в точния момент и първият образователен период ще завърши по график – на 4 февруари 2019 година Вторият период стартира на 6 февруари 2019 година

Здравните специалисти предлагат, с цел да се понижи рискът от заболяване, да се лимитират обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства. Болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение. При съществуване на признаци за грип да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа.

Спазването на рекомендациите е въпрос на персонална отговорност към себе си и към другите, защото най-хубавата защитна мярка е ограничение на контактите с заболели хора. Това е от изключително значение за тези с хронични болести, бременни дами и деца.

Ако сте болен, стойте на безвредно разстояние от другите, с цел да ги предпазите от заболяване. Избягвайте потреблението на публичния превоз при опция, е друга рекомендация. Използвайте хирургическа маска, в случай че имате такава опция. Почиствайте твърдите повърхности като дръжки на порти, телефони и други постоянно с елементарен почистващ препарат.

При липса на затруднения грипът се лекува в домашни условия с лекарства, които облекчават признаците, и задоволително количество течности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР