Грипът е тук и всеки се чуди какво да направи,

...
Грипът е тук и всеки се чуди какво да направи,
Коментари Харесай

Три нестандартни начина за подсилване на имунитета

Грипът е тук и всеки се чуди какво да направи, с цел да не се сблъска лице в лице с него.

Бягаме до аптеката, с цел да си купим следващите опаковки с витамини и хранителни добавки, а може да е доста по-просто, прелестно и на ниска цена.

Всеизвестен факт е, че здравословното хранене и сънят са безусловно нужни за нашето положително здраве. Третият наложителен фактор, който е нужен за добър имунитет, е ниското равнище на стрес.

Иначе казано - колкото по-стресирани сме, толкоз сме по-податливи на вируси, тъй като имунитетът ни пада. Тогава колкото и витамини да пием, надали ще се предпазим.

Ето три оферти, които сигурно ще ни оказват помощ да засилим защитните си сили през зимата.

Йога или мудни тренировки

Всеизвестно е, че физическата интензивност и спортът са разковничето на триумфа против заболяванията. Но това не важи за всеки вид спортуване.

Високоинтензивните тренировки водят до увеличението на производството на хормона на напрежението - кортизол. Неговите равнища се усилват също при прочувствен и физически стрес, което от своя страна смъква защитните сили на организма.

Затова заложете на йогата, като най-хубавият метод за понижаване на напрежението от всекидневието. С други думи - по-малко стрес, по-висок имунитет.

Готвене вкъщи

Първото и най-важно тук е, че домашно приготвената храна сигурно е по-здравословна от всичко друго, което може да си купим на открито. Второто е, че сигурно ще си приготвим нещо, което обичаме, а по-късно ще си го изядем на драго сърце.

Важно е през зимата, когато организмът ни има потребност от повече сила и мощ, да не се ограничаваме с диети. Има време и за тях - скоро ще пристигна пролетта.

Отделете време за готвенето, насладете му се. Пуснете си хубава музика и се развихрете. Не беше ли споделил някой, че готвенето е като секса?

Текила

Да, евентуално се чудите по какъв начин алкохолът може да укрепи организма ни, само че това в действителност е по този начин. Естествено изискването е, че би трябвало да се придържаме до два шота от мексиканската ракия.

Оказва се, че тя има действието на пробиотик, който оказва помощ да се задържат потребните бактерии в червата. Съдържа и фруктани - молекули, срещащи се още в аспержите и артишока. Текилата също намалява кръвната захар и холестерола, защото съдържа захар от растението агаве.

Текилата работи стимулиращо и два шота сигурно ще издигнат настроението ни. Освен това, кой пие текила самичък? А всеки знае, че няма по-добър метод за поддържане на положително здраве от приятната компания и хубавото въодушевление. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР