Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до

...
Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до
Коментари Харесай

Специалист: При грипа всичко e бързо - бързо идва, бързо се заразяваш, бързо се лекуваш, но и бързо се умира

Грипът е сезонно заболяване. Той се разпростанява от декември до март. Няма по какъв начин да избегнем грипната зараза. Предизвикателството при грипа е, че той е непредсказуем. Неизбежно е той да се случи.

Това сподели в утринния блок на БТВ доцент Георги Попов, шеф на Катедра "Инфекциозни заболявания " във ВМА, който разяснява тематиката за настъпването на грипа. "В София този уикенд се появиха първите потвърдени случаи на грип. Ние имаме неповторимата опция да диагностицираме грипа на момента. Симптомите са висока температура, болки по ставите и цялото тяло, сухата кашлица, болки в главата. Искам да обърна изключително внимание, че хората не би трябвало да се базират на своя опит от предходни епидемии, а при поява на признаци незабавно да се съветват с доктор. Не би трябвало да има самолекуване, тъй като при грипа всичко се развива доста бързо - бързо идва, бързо се заразяваш, бързо може да бъде оздравял, само че и бързо се умира. Силната обща изнемощялост е изрично първия симптом на грипа. Ходенето на работа със признаци на грип не е симптом за трудова дисциплинираност, а в противен случай - това не би трябвало да се позволява. При появяването на признаци на грип човек би трябвало да бъде изолиран, а не да върви на работа и да заразява сътрудниците си. За да се предпазим от грипа да заобикаляме всеобщите събирания. Задължително е да си мием постоянно и постоянно ръцете. Това е може би най-хубавата предварителна защита против грипа ", разкри доцент Попов.

Как да разберем от грип ли сме заболели?

Той приказва и за новия ковид в Китай. "Мистериозността на новия ковид е неговото появяване. Този вирус е сходен на грипа. Голяма част от коронавирусите протича доброкачествено и леко, само че усложения при него има за възрастните хора и хората, които имат някакви други здравни проблеми. Точно такива са и жертвите в Китай - най-вече хора над 60 години ", добави доцент Попов.

Броят на жертвите на новия ковид в Китай расте
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР