Гриндел: Трябваше да защитя Йозил от расистките нападкиПрезидентът на Германската

...
Гриндел: Трябваше да защитя Йозил от расистките нападкиПрезидентът на Германската
Коментари Харесай

Гриндел: Трябваше да защитя Йозил от расистките нападки

Гриндел: Трябваше да защитя Йозил от расистките нападки
Президентът на Германската футболна федерация Герхард Гриндел призна, че е трябвало да окаже повече поддръжка на някогашния национал Месут Йозил след абсурда със фотографията на футболиста с турския президент Реджеп Ердоган.

Малко преди началото на Световното състезание в Русия офанзивният халф се снима с Ердоган по време на предизборната акция на турския президент, след което стана обект на съществени рецензии и нападки от почитателите на националния тим. Йозил бе подложен на критика и за играта си по време на Мондиала, където Бундестимът се провали изцяло, а след отпадането в груповата фаза играчът на Арсенал разгласи, че се отдръпва от националния тимове и се оплака, че е бил обект на расизъм.

"Трябваше да заема по-ясна позиция, като се има поради, че от някои места имаше расистки нападки. Трябваше да защитя Месут Йозил. Подобни нападки са неприемливи. Трябваше да намеря точните думи", разяснява Гриндел пред Билд.

Йозил непосредствено атакува Гриндел в писмото, с което разгласи отказването си от националния тим. "В очите на Гриндел и неговите поддръжници аз съм немец, когато печелим, само че съм преселник, когато губим", съобщи Йозил.

"Съжалявам, че той се усеща предаден от федерацията. Но би трябвало да се означи, че аз в никакъв случай не съм коментирал представянето му по време на Световното състезание. За мен постоянно е било значимо да печелим дружно и да губим дружно. Да се упрекна един състезател за отпадането ни би било абсурдно", сподели Гриндел, който добави, че е допустимо националният селекционер Йоаким Льов да беседва с Йозил за възможното му завръщане в Бундестима. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР