Грижата за възрастните кучета през лятото изисква специално внимание и

...
Грижата за възрастните кучета през лятото изисква специално внимание и
Коментари Харесай

Как да се грижим за възрастните кучета през лятото

Грижата за възрастните кучета през лятото изисква особено внимание и деликатно отношение. По-старите кучета са по-уязвими на високите температури и топлинни удари. В тази публикация ще разгледаме някои съществени насоки и препоръки, които могат да оказват помощ на притежателите на възрастни кучета да ги предпазят от нездравословното влияние на лятните условия.

Осигурете задоволително вода

Поставете вода на налично място за кучето и се уверете, че има задоволително свежа и чиста вода през целия ден. Възрастните кучета през лятото са по-склонни към обезводняване, по тази причина би трябвало да бъдат поощрявани да пият постоянно.

Избягвайте горещите часове на деня

Ограничете интензивността на кучето през най-горещите часове на деня, нормално сред 10 часа сутринта и 4 часа следобяд. Избягвайте дълги разходки и игри на слънце, които могат да провокират топлинен удар и са рискови, освен когато отглеждате възрастно куче, само че и за животинче във всяка възраст.

Осигурете им уместно леговище

Уверете се, че възрастното куче през летните дни има уместно леговище от слънцето и топлината. Това може да бъде прохладна стая в дома или добре проветрена сянка в градината. Избягвайте да оставяте кучето на директна слънчева светлина.

 Хранене на възрастно куче през лятото

Разгледайте опцията за климатизация

Ако живеете в доста парещ район или вашето куче има специфични здравословни проблеми, разгледайте опцията за климатизация на дома или пространството, в което кучето прекарва повече време.

Редовни почивки и лека храна

Уверете се, че кучето има задоволително време за отмора и спане. По-старите кучета през лятото са по-малко енергични и може да им е нужна по-дълга отмора. Освен това, консултирайте се с ветеринарен доктор по отношение на диетата на възрастното куче през лятото. Направете промени в храната на възрастното куче, в случай че е належащо, с цел да гарантирате уместно хранене и да предотвратите проблеми със зареждането.

Редовни визити при ветеринарен доктор

Не забравяйте да поддържате постоянни визити при ветеринарен доктор през лятото. Ветеринарът ще може да следи здравословното положение на кучето и да ви даде спомагателни препоръки за грижата му през горещите месеци.

 Грижи за възрастно куче на плажа

Грижата за възрастните кучета през лятото изисква особено внимание и нерешителност от страна на притежателите им. Спазването на горепосочените препоръки и предприемането на нужните ограничения ще оказват помощ на вашето куче да остане крепко и удобно през лятото. Помнете, че ветеринарът постоянно е най-хубавият източник на препоръки и информация по отношение на характерните потребности на вашето възрастно куче.

Вижте още:

- Защита на кучето от топлинен удар;

- Предпазване на кучето от прегряване;

- Опасност за кучето в колата през лятото;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР