Грижата за себе си никога не е егоистичен акт -

...
Грижата за себе си никога не е егоистичен акт -
Коментари Харесай

Превърнете 2018-а в егоистична година заради тези 5 неща!

" Грижата за себе си в никакъв случай не е себелюбив акт - това е просто положително стопанисване на единственият подарък, който имам, подаръкът да бъда на земята, с цел да послужвам на другите.Всеки път, когато можем да слушаме същинското си аз и да му отдаваме грижата,която изисква ние го вършим освен за себе си, само че и за доста други, до чийто живот се допираме.  " - Паркър Дж. Палмър
Фактът, че съществуваме, допуска, че първо би трябвало да се погрижим за себе си. Това не е егоистично; това е акт на оцеляване. Ако не се грижим за нашите съществени и по-специфични потребности, кой ще го направи? Трябва да живеем със себе си през целия си живот, по тази причина нямаме различен избор с изключение на да създадем всичко належащо, с цел да се задържим на повърхността.

Животът, обаче е повече от това, просто да оцеляваме ; той е и за това да се развиваме добре и да съумяваме. Става въпрос за обособяване на време за самия себе си, да разберем какво в действителност харесваме и за създаване на живот, с който можем да се гордеем. За страдание прекалено много хора не развиват задоволително капацитета си или живеят за някой различен с изключение на за себе си. "

Заслужавате да бъдете малко егоистични тази година и да се поставите преди всичко, с цел да извършите смяна. Ще разбираем по какъв начин може " егоизмът " да облагодетелства живота ви по-подробно долу.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ 2018 ВАШАТА ГОДИНА:

1.Ще се научите да бъдете най-хубавия другар на самия себе си.

От всички хора в живота си постоянно имаме най-слаба връзка със самите себе си. Ние прекарваме доста време, пробвайки се да накараме другите да се радват и да се грижат за потребностите си, като в същото време подценяваме индивида, с който сме 24 часа в денонощието,7 дни в седмицата: самите себе си. Много от нас даже не се харесват и желаят да излезнат от кожата си и да влезнат в живота на някой различен. Виждаме изявленията на хората във Фейсбук или Instagram и се съпоставяме с тях и с техния " видимо " идеален живот. Прекарваме толкоз доста време, да се ненавиждаме, тъй като сме най-лошият си критик.

Не е изненадващо, че толкоз доста хора се усещат по този метод, тъй като живеем в свят, захласнат от напредък. Нищо не е задоволително положително, в това число и самите ние. Не е нужно обаче да попадате в този циничен кръг. Вярвайте, че сте задоволително положителни, тъкмо каквито сте в този момент и в действителност отделете време да се опознаете. Най-големият подарък, който можете да дадете на себе си, е да се обичате, тъй като никой не може да ви го отнеме.

2.Да бъдете егоистични ще ви подари с по-добри връзки с другите.

Когато се концентрирайте върху себелюбието и грижите за себе си, мъглата, която засенчва визията за самите вас, ще стартира да избледнява. Ще имате напълно ново усещане за себе си и това положително „ самоизображение” ще притегли точните хора към вас . Когато стартираме да действаме от позиция на обич и приемане, а не от ненавист и отменяне, нашите взаимоотношения ще се извърнат на 180 градуса. Можем да дадем повече обич и затова да получим повече от нея в подмяна. Да бъдеш отворен към себе си и да се отказваш от отрицателните модели на мислене, ще бъде като лъх на чист въздух и другите хора сигурно ще го виждат.

Ще осъзнаете какво заслужавате в връзките си, и ще оставите зад себе си всички, които не служат към този момент на вашия интерес.

3.Вашето физическо здраве ще се усъвършенства.

Забавянето на оборотите и отделянето на повече време за персонална грижа ще ви разреши да освободите напрежението и детоксикирате тялото си от събирана с години щета. Когато не обичаме себе си, имаме податливост да ядем и да пием неправилните храни, да влизаме в неверни взаимоотношения и просто да живеем прекомерно бързо. Ние не отделяме време да декомпресираме и да оставим телата си да се излекуват от износването на всекидневието.

Но слагането на себе си преди всичко ще ви разреши свободата да изследвате по-здравословни житейски практики като медитация, развъждане на лична храна, подготовка на повече храна вкъщи, извършения и така нататък Няма нищо по-важно от вашето здраве и когато полагате старания, ще започнете да виждате позитивни резултати в метода, по който изглеждате и се чувствате.

4. Да поставиш себе си преди всичко значи да имаш смелостта да следваш фантазиите си.

Повечето хора работят работа, която не желаят, заплащат сметки за неща, които не желаят, единствено тъй като всички останали го вършат. Хората си поставят защитна мрежа, тъй като това е комфортно, не тъй като ги прави щастливи. Обаче, живеенето на живот, цялостен сигурно, нормално значи да се откажем от нашите фантазии и да чакаме опция да ги последваме по-късно. През множеството време, обаче по-късното в никакъв случай не идва. Безброй хора умират с неосъществени фантазии, недокоснати и неразучени. Недейте просто да се устройвате в живота; следвайте сърцето си и не търсете одобряване от другите, че това е " верният " път - тъй като никой не знае в действителност какъв е той, единствено вие.

5.Ако се отнасяте към себе си по-добре, това ще промени вашата психика.

Толкова доста хора по света страдат от психологични разстройства. Ние не твърдим, че самолюбието и грижите за себе си са един повсеместен отговор на рецесията, обвързвана с психологичното здраве, само че и по какъв начин би могло да ви нарани по-доброто отношение към самите вас?

Ако не друго, ще получите по-добра визия за себе си, което ще ви накара да се чувствате по-уверени, да чувствате повече благополучие и благоденствие. Необходимо е неизменност и воля, само че осъществяването на действия, които спомагат за възстановяване на умственото положение, ще ви накара да се почувствате по-добре като цяло. Тренировката, упражненията по йога, медитацията и дълбокото дишане са единствено няколко неща, които усъвършенстват психическото здраве.

Искаме единствено най-хубавото за вас през тази нова година и се надяваме да живеете живота си в цялостния му капацитет. Единствените ограничавания, които съществуват, са тези, които сами си поставяте, тъй че просто вярвайте, че сте непоколебими, че няма какво да ви спре и ще можете да извършите всичко, за което си помислите!

Източик: beu.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР