Грижата за краката е задължителна. И грижите се изискват не

...
Грижата за краката е задължителна. И грижите се изискват не
Коментари Харесай

Грижи за краката в домашни условия

Грижата за краката е наложителна. И грижите се изискват освен професионално. Необходим е всекидневен домакински обред. Грижата за краката вкъщи не е рутинно обвързване, а приятна и потребна процедура. Ароматерапията ще ви помогне да се отървете от отмалялост, отичане, неприятни миризми и доста други неприятности. А краката ще придобият добре поддържан външен тип и здраве.

Облекчаване умората

При изтощени или сковани крайници се подготвя примес от 200 грама сол с прибавяне на пет капки масло от хвойна. Разредете сместа с пет литра вода за баня.

Към 30 мл от подготвен крем за крайници прибавете по 4 капки масло от мента, хвойна и 2 капки евкалипт. Можете да нанасяте продукта, в това число на коленете и подбедриците.

Срещу гъбички

За да предотвратите гъбични инфекции и да намалите изпотяването, направете вана за крайници. На 200 грама сол прибавете по 3 капки етерично масло от пачули, чаено дърво и ела. Сместа е предопределена за 5 литра вода.

В чистата си форма маслото от чаено дърво при грижа за краката вкъщи се ползва върху зоните, наранени от гъбичките сред пръстите, върху ноктите и петите.

На 3 мл противогъбичен крем се прибавят 12 капки масло от чаено дърво.

Напукани пети

На 200 грама сол прибавете по 2 капки етерично масло от евкалипт, миро и каяпут в 5 литра вода и направете баня на краката.

След като вземете вана, когато се грижите за краката вкъщи, стъпалата се смазват с масло от невен с добавка на една или две капки от горните етерични масла.

Студени крайници

Когато краката са студени, се вършат вани - въз основата на 200 грама сол се прибавят 4 капки етерично масло от розмарин, мащерка, риган.

Краката се намазват със сусамово масло с прибавяне на горните масла след процедурата.

Лоша миризма

Ваната оказва помощ за решаването на казуса. На половин чаша сол, прибавете по 3 капки лавандулово масло, чаено дърво, маточина и няколко капки масло от хвойна.

След къпане, намажете краката с масло от чаено дърво и с масло от лавандула, прибавени към базово масло. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР