Грижа и развитие за най-нуждаещите се в кризата деца е

...
Грижа и развитие за най-нуждаещите се в кризата деца е
Коментари Харесай

Вечер на добродетелите – грижа и развитие за най-нуждаещите се в кризата деца. |

Грижа и развиване за най-нуждаещите се в рецесията деца е идеята на 12-тото издание на благотворителната Вечер на добродетелите, която провежда на 25 октомври фондация „ За Нашите Деца “. Вече 29 години организацията работи за развиване и щастливо детство за децата в ранна възраст. Мисията й е да основава среда, в която всяко дете в ранна възраст развива своя капацитет дружно със фамилиите и общността.

Тя е още по-важна във времена на рецесия като пандемичната, която към този момент втора година слага на тестване стотици хиляди деца и техните фамилии.

Според отчет на УНИЦЕФ и от наши наблюдения, най-тежко наранени са децата от фамилии, които живеят в беднотия и чиито родители са трайно безработни или не са стопански дейни. Проучването на УНИЦЕФ разкрива голямото влияние върху децата и фамилиите в неравностойно състояние, като 3,5% от родителите мъчно се оправят с всекидневната издръжка след затварянето на учебните заведения, а 40% се нуждаят от помощ при гледането на детето, с цел да могат да отидат на работа.

Пандемията изправи фамилиите пред непредвидени за тях опасности – беднотия заради загуба на работа, неспособност да посрещнат съществени потребности, липса на достъп до опазване на здравето и обучение.

Много фамилии, които фондацията беше подкрепяла и се усещаха уверени сами да се оправят с провокациите на всекидневието, останаха без работа и сигурни приходи, в затруднено обществено и материално състояние. Екипът на фондация „ За Нашите Деца “ не оставя такива фамилии сами.

Защото те имат вяра, че инвестицията в ранното детско развиване и изключително в най-уязвимите деца и техните фамилии е най-ефективният метод за попречване на най-лошите последици и за подсигуряване на по-добро публично здраве, по-малко беднотия, по-устойчиви стопански системи и по този метод най-хубавите условия за живот на всички.

През последната година доста набъбна броят на подкрепяните от фондацията фамилии, а потребностите им станаха все по-разнообразни. Над 2300 са подкрепените през предходната година деца и фамилии, а единствено за първите девет месеца на тази година те са близо 1700. Желанието им е да доближат до още доста нуждаещи се деца и фамилии.
Затова се избрали за идея на Вечер на добродетелите 2021 година „ грижата и развиването за най-нуждаещите се в рецесията деца “.

Целта на фондацията е през идната година да доближи до най-малко 2500 деца в ранна възраст и техните фамилии, с цел да отговори съответно на потребностите, които поражда рецесията и въздействието й върху децата и фамилиите. Фондацията ще насочи напъните си към най-нуждаещите се в рецесията деца и техните фамилии, само че и ще продължи да поддържа децата с компликации в развиването и децата в приемни и осиновителни фамилии. Ще постави всички старания да върне фокуса на публичното внимание върху децата, които са най-потърпевши от рецесията, само че и световно забравени.

Целта е повече деца в ранна възраст да получат мощен подтик в развиването си със сигурността на семейство, само че и с интензивна стимулация, с помощта на която те да учат интензивно за света към тях и да разкрият своя заключен капацитет. Това е основна инвестиция за триумфа на децата в нашето общество, в образованието и трудовата им реализация в следствие.

Фондация „ За Нашите Деца “ благодари на спонсорите и сътрудниците на събитието – Дънди Прешъс Металс, Special Events Group, Sofia Event Center, X-Real, ЕОС Матрикс, Интерлогистикс Холдинг Лимитед София, SiteGround, Compass Invest, Moto Pfoe Bulgaria, лаборатории Синево, The Smarts, J Point Group, и Arlet Stars, Ред Девил Кетъринг, Лаборатории Бодимед, Девин Изворна, Гастроном, La Feve by Pavel Pavlov, & самун, J Point Group, Венци Петров Фотография, Greet.bg, Арлет, Любашки. Тяхната поддръжка обезпечава всички организационни разноски и обезпечава опцията 100% от набраните средства преди и по време на Вечерта на добродетелите да бъдат ориентирани към идеята в поддръжка на ранното детско развиване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР