Григорий Родченков, човекът, който разкри всички мръсни тайни на руския

...
Григорий Родченков, човекът, който разкри всички мръсни тайни на руския
Коментари Харесай

Геният на руския допинг: Няма как да кажеш Не на Путин

Григорий Родченков, индивидът, който разкри всички мръсни секрети на съветския допинг, откакто самичък ги бе основал, още веднъж приказва за предишното и работата си. Бившият началник на московската антидопинг лаборатория, трансформирал се в осведомител на WADA разкрива, че не е имал различен вид с изключение на да извършва всички заповеди, спуснати му от високите етажи на властта, написа corner.dir.bg.

" Когато работиш за Владимир Путин, не можеш да кажеш " не ". Смятам, че по света има доста умни хора, които виждат какво се случва с тези, отказали нарежданията на Путин ", споделя Родченков.
След неговите разкрития Русия бе спряна от присъединяване на Олимпийските игри в Рио де Жанейро преди четири години и в Пьончан преди две. Понастоящем той живее като предпазен очевидец в Съединени американски щати.

" Нямах избор. Трябваше да извършвам всичко, което ми споделяха по-висшестоящите. Но когато се появи опция да разкрия истината, отдадох всичко на тази идея ", прибавя още 62-годишният експерт, който имаше съществена роля и в документалния филм " Икар ", спечелил " Оскар ".

" Сега пребивавам, с цел да разгадавам истини като тази и да промотирам чистия и почтен спорт. Свободен от финансирана от държавното управление корупция. Иска ми се да нямаше корупция и илюзия, само че това бе интрига, подредена от най-високите етажи на държавното управление ", обобщава Родченков в изявление за The Evening Standard.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР