Григоре Луп, майстор обущар от село Кюйещ, окръг Клуж, е

...
Григоре Луп, майстор обущар от село Кюйещ, окръг Клуж, е
Коментари Харесай

Румънски обущар направи обувки 70-ти номер, за да се спазва дистанция

Григоре Луп, занаятчия обущар от село Кюйещ, окръг Клуж, е изобретил "обувки за обществена отдалеченост ", които оказват помощ на притежателите си да съблюдават наложените от управляващите правила, оповестява Медиафакс.

Снабдени с доста дълго бомбе, обувките принуждават своя собственик да стои на разстояние от хората към себе си, като и те по отношение на него. Размерите им стартират от 70-ти номер, тъй че всеки, който ги обуе, ще би трябвало да стои най-малко на метър и половина отдалеченост, предава Българска телеграфна агенция.

Продадоха маратонки на Майкъл Джордан за 560 000 $

"Видях по малкия екран, че доста хора не съблюдават разпоредбите. Дори когато отидеш в някоя аптека или банка, застават компактно до теб, дишат ти във врата. И си споделих: хайде да направя едни обувки, тъй че тези, които не съблюдават дистанцията, да бъдат осъдени, да им дадем по един чифт обувки от тези... ", споделя майсторът за изданието "Дежанул ".

Обущарят към този момент е подготвен и за предстоящата втора вълна на ковид през есента - изработил е и едни ботуши 75-ти номер. Работата по сходен чифт обувки е най-малко двойно по-голяма спрямо естествените обувки, по тази причина и цената е подобаваща - 500 леи (103 евро), отбелязва уеб сайтът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР