Григор Лилов, ФейсбукБЪЛГАРИЯ ТРЯБВА НАЙ-СЕТНЕ ДА ОГРАНИЧИ ПРОБЛЕМА С КОРУПЦИЯТА!

...
Григор Лилов, ФейсбукБЪЛГАРИЯ ТРЯБВА НАЙ-СЕТНЕ ДА ОГРАНИЧИ ПРОБЛЕМА С КОРУПЦИЯТА!
Коментари Харесай

Медии в САЩ разковаха България и Борисов: Това е най-корумпираната страна в Европа! 22 % от парите на хората се губят за рушвети

Григор Лилов, Facebook

БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА НАЙ-СЕТНЕ ДА ОГРАНИЧИ ПРОБЛЕМА С КОРУПЦИЯТА!
*** Медии на американския хайлайф захапаха родната корупция и премиера****

Докато министър председателят се разхожда из Съединени американски щати, солидни американски медии " злословят " по адрес на България. 
Със заглавието " България би трябвало най-накрая да ограничи казуса с корупцията " солидна публикация ни отдели издаваното във Вашингтон " Diplomatic courier ".

То е отдадена на корупцията у нас и бягството на непознатия капитал от страната. 
Давам определени цитати:

" В един месец, в който 200 000 българи ненадейно изгубиха наложителната им автомобилна застраховка, откакто кипърското сдружение " Olimpic " се срина, откакто Търговският указател също се срина в продължение на дни и смъртоносна автомобилна злополука докара до оставката на трима министри и на фона на апелите за нови избори, министър председателят Бойко Борисов не можеше да си разреши по-лоши вести. И въпреки всичко краят на август донесе още по-обезпокоителни вести, чиито последствия можеха да затъмнят всички рецесии, с които се занимава София: размерът на директните задгранични вложения в страната бързо спада. "

" Българските предприемачи разясниха, че в този момент влизат повече пари от преводи на българи, живеещи в чужбина, в сравнение с от задгранични компании, които вършат бизнес в страната. София просто не може да си разреши да рухнат директните задгранични вложения. Повече от десетилетие след присъединението на България към Европейския съюз тя има най-ниският Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в блока. Почти всеки четвърти българин живее в беднотия, а приключването на мозъци е довело до там, че популацията се свива по-бързо от която и да е друга страна на планетата "

" Напатилият се министър председател Бойко Борисов държи с желязна ръка ръководството през последното десетилетие, само че в случай че не може да убеди задграничните компании да се завърнат, той рискува да остави завещание от икономическо и политическо опустошение. Разпадането на Съюз на съветските социалистически републики остави вакуум в България, претъпкан от някогашни руски секрети сътрудници и престъпни " дебели вратове ". Влизането на България в Европейския съюз трябваше да изкорени този проблем, само че вместо това обстановката се утежни. "

"... наподобява, че Борисов и неговият режим са главният проблем. Премиерът е упрекван, че поддържа връзки със остарелия руски хайлайф и отхвърля да преследва корумпираните и нарушителите. Анализатори даже настояват, че България на Борисов е " автокрация, в която обществените запаси и институции се употребяват, с цел да обслужват персоналните ползи на ръководещите ", а тези, които не се поддават на тази просвета, са преследвани по обвинявания. При ръководството на Бойко Борисов България е е с репутацията си като най-корумпираната страна в Европа, като почти 22% от нейния Брутният вътрешен продукт се губи всяка година. "

Освен системата от " мрежи на остарели момчета " (бел. моя - някогашната ком.номенклатура), посредством която българското държавно управление дава удобни условия на избрани компании в подмяна на рушвети, задграничните компании би трябвало да се борят и с двустепенна система, която значи, че западните компании са изправени пред случайни и неоправдани спънки.

" Дори България да обезпечи на своите задгранични вложители равни условия, доста от тях ще бъдат разтревожени от изключително ненадеждната правосъдна система на страната. Правната система на страната е затрупана от многочислени проблеми - от несъразмерната концентрация на прокуратурата до независимостта на правосъдната система, която разрешава на съдиите да се причислят към корупционните механизми, без да се опасяват от наказания. "

И тъй наречените, и т.н. 
Статията също така обширно се стопира на зависимостите от Русия изключително в енергийната сфера и флиртът на София с Москва.

Финалът е ударен за премиера::
" лятото му на позор може да се трансформира в години на срам. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР