Григор Димитров заяви, че през цялото време е вярвал, че

...
Григор Димитров заяви, че през цялото време е вярвал, че
Коментари Харесай

Григор Димитров: Надеждата умира последна

Григор Димитров съобщи, че от самото начало е вярвал, че ще излезе победител от мача от втория кръг на шампионата в Шанхай. Българският тенисист победи Райън Харисън с 2:1 сета и за първи път в своята кариера си обезпечи мач в третия стадий на конкуренцията.

" Надеждата умира последна! Губех с 3:6, а Райън играеше феноменално и в действителност заслужаваше успеха. Аз обаче се усещах добре и не мислех, че може да изгубя мача. Това е нов шампионат в нов град с нов корт и нови топки, тъй че бях ръждясал, нагледно казано. Трябваше ми малко време да се настроя в ситуацията, тъй като е първи мач. За мен са доста значими мачовете, в които не играя добре и реализирам победа, те се ценят най-вече ", сподели Димитров.

Срещата сред него и Харисън беше извънредно оспорвана, а българинът съумя да избави 3 мачбола и по-късно да победи.

" Според мен подобен вид мачове дават повече убеденост от съвършен дуел. Аз персонално го оценявам повече, изключително при поврат след три мачбола, защото от време на време е извънредно мъчно да намериш метод да победиш, без да играеш най-хубавия си тенис. Сега ми би трябвало добра отмора, нямам самообладание за идващия мач ", добави той.

Следващият противник на Димитров е американецът Сам Куери. Двамата ще излязат един против различен на следващия ден (12 октомври). Мачът им е първи на централния корт и се чака да стартира към 7:00 ч. българско време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР