Григор Димитров започва в четвъртък призори участието си на ATP

...
Григор Димитров започва в четвъртък призори участието си на ATP
Коментари Харесай

Григор Димитров играе късно тази вечер първия си мач на сингъл за годината

Григор Димитров стартира в четвъртък на разсъмване присъединяване си на ATP 250 шампионата в Мелбърн, който е подгряващ за Откритото състезание на Австралия. Най-добрият български тенисист е подложен под №3 в главната скица и като подобен почиваше в първия кръг. Негов противник в първия му мач на сингъл да годината ще бъде 76-ият в международната класация Факундо Банис от Аржентина. Двамата ще се изправят един против различен на следващия ден във втория мач за деня на " Маргарет Корт Арена ". Програмата там се открива в 2:00 часа след среднощ (наше време) с дуел сред представителя на домакините Джордан Томпсън и Емил Руусувуори (Финландия).

На старта през вчерашния ден Банис в профил трикратния първенец в шампионати от Големия шлем Анди Мъри (Великобритания с 6:3, 5:7, 6:3. Григор Димитров и аржентинецът не са се срещали в формален дуел досега. Рекордното класиране на 31-годишния южноамериканец е №55 през ноември 2016 година. Факундо Банис няма извоювана купа в ATP тура, а най-близо до трофей е бил в Сантяго, където стигна до финала през предишния сезон.

Димитров би трябвало да играе и на двойки на следващия ден. Заедно с Давид Гофен от Белгия, той ще се изправи против Александър Недовезов (Казахстан) и Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан) на корт №14 след 07:00 часа сутринта.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР